Katastrof igår och flytt idag

Så var det äntligen torsdag! Om några timmar kommer Jonna och Tocke och hämtar mina stuffs. Måste bara packa klart de sista. Hel skumt, har sovit min sista natt här hemma med mamma och syster nu. Idag blir jag, Jonna och Marcus sambos. Jag berättar mer om allting sen!


Igår tog jag och Johan rekord. Vi jobbade till halv ett inatt. Hahahahaha. Om inte alla program på datorn hade tjorvat så hade de tagit ännu längre tid eftersom vi nu var tvugna att lämna massa saker ogjorda. Men seriöst, det var helt sjukt med folk igårkväll. Vi hade inte en chans att förstänga eller börja röja undan något. Så när vi stängde klockan tjugoett var inte ett piss gjort. I vanliga fall brukar man börja dona vid middagstid men det var helt omöjligt. Jag är lite rädd för att det kommer vara såhär hela sommaren. Våran restaurang på Storheden är tydligen den som går bäst under sommartid. För vi får alla Norrmän och andra sommargäster från Arcus campingen. Dels tog det väl lite längre tid med allt kontorsjobb också eftersom det var första gången för mig som jag gick K-chef. Inte så lätt när man inte vet alls hur allt ska göras och vad som ska göras. Men det var kul ändå. Vi kom fram till att det är ingen idé att vara less och grinig för att klockan blir mycket. Vi går båda in med samma inställning och en bra stängning vill man alltid göra. Får se idag vad Rickard säger. Funderar på att dra in lite tidigare till jobbet idag, kanske måste fixa de där som buggade igår. Anyways, jag hoppas att det kommer gå bättre ikväll! Ska dock inte dricka sju koppar kaffe idag, kan lova att det är lite jobbigt när det inte finns någon toa. Kaffe går liksom rakt igenom. Hohoo.

Nu måste jag röjja klart innan flyttlasset ska gå! Har ingen aning om när vi får internet men ha det bra allesammans tills dess! Nu ska jag fota en massivs också, har ju faktist köpt en ny kamera. Bilder är ju mys. Aaaaahhhhhh packa var det!
HEJDÅ OCH NÄSTA GÅNG SKRIVER JAG FRÅN LÖVSGATAN! ;) Oden ODEEN ODEN!


Förbereder mig inför flytten!

Pust och stön! Har donat sen halv åtta i morse. Har lyckats skruva isär sängramen och en massa lampor. Dammat av hyllor som någon måste hjälpa mig att få ner. De satt lite väl hårt i väggen. Även packat en låda till och dammsugit en massa. Hittade systers pincett under sängen som jag råkade slarva bort för nåt tag sedan och hon blev helt vild. Nå nu är de då inte den hon kommer sakna, utan mig! Hah! Har flyttat datorn så nu står den på en pytteliten byrå och jag sitter på en pall. Nog för att jag alltid sitter på en pall. I natt kommer jag sova på soffan för sängen står på högkant mot väggen och påslakan bäddmadrasser täcke och kuddar är nedpackat. Får rota fram nåt gammalt att dra över mig. De som är kvar nu är alla kökstillbehör och mina kläder. Jösses! Även hitta nåt smart sätt att packa datorn på o lite andra ömtåliga grejjer. Verkligen en mess i mitt rum just nu. Ah!

Ska fixa lite käk och sedan bär de av till jobbet! Tjolaheej!

I need a hug!

Jösses vad jag har stått i och gått an. Jag började faktist packa turligt nog. Fyra kartonger tog nästan fyra timmar, hm. Har endel grejer kvar att plocka ner i flyttkartongerna och sedan alla möbler som ska skruvas isär och ditten och datten. Var helt slut efter allt slit. Men ingen rast och ingen ro. Har jobbat från 17 till 22.30. Haha, sämsta och roligaste stängningen hittils. Fick snällt skjutss hem med Jonas och hans morbror, tror jag? Ja gud vad alla är snälla som kör mig överallt. Men jag bjöd ju på kaka så de gick väl jämt ut!

Har precis ätit lite och min kropp är så trött och tusen tankar snurrar runt i skallen. Känner mig på något vis ensam och ynklig just nu. Jag vet inte varför, men det mycket som händer för tillfället och de känns som att jag inte riktigt hinner med. 

Imorgon: Packa och dona. Jobb 14-22.

Torsdag: Flytt. Jobb 14-22.

Fredag: Vaknar upp i mitt nya hem. Jobb 12-22.

Lördag: Ledig. Dona i lägenheten och fixa saker. Boden Alive? Chillkväll? Kommer förmodligen vara tröttast.


Söndag: Åker till IKEA i Happis med Jonna.


Juli: Planera in personalfesten. Planera resor och boka biljetter, ta ledigt från jobbet. Jobba ca 180 timmar. JÖSSES?!??!!? Ordna i lägenheten. Hinna andas.


Augusti:
Jobba jobba jobba. Åka till Lodon med Jonna. Även konsert i Stockholm. LARS ÄLSKADE WINNERBÄCK!
Möjligtvis Norrköping också.


Sen miljoner saker till. Aaaaahhh. Nu ska jag gå och lägga mig, för snart ska jag upp igen. Hårt liv, ellerhur? MEN KUL!

tisdag

Oj så jag försov mig i morse. Vaknade sex minuter innan bussen skulle avgå och jag fick lite lätt panik. Visserligen hade jag kunnat cykla till jobbet, men hur kul är det när det spöregnar ute? Nä jag ringde Johan och han hade skjutss så jag fick haka på. Tack tack. Vi hade nämligen assmöte i morse halv nio. Måste säga att de är rätt trevligt att gå på möte, lagom mys sådär. Klar med mötet vid tio och då gick jag och Johan och handla på Ica Maxi. Mmmmm jaaa nu har jag massa mat hemma, äntligen.

Har precis käkat en extremt sen frukost och nu mååste, verkligen mååste jag börja packa!  De känns bara så himla jobbigt. Tänkte koka lite linssoppa eller kanske göra linsbiffar också, men packningen är lite viktigare. AAAH! Okej, ska ladda bryggaren med kaffe och sen köra hårt! Har exakt fyra timmar på mig innan det är dags för jobb! Tjopp!


Mysväder

Vilket mysigt väder. Regn regn regn. Passar mig utmärkt dock. Jag är ganska trött och känner mest för att krypa ner i sängen och dricka te och läsa, eller kanske se en film. Somnade när vi såg på Graven för en stund sen, jag och Jonna. Har visst lyckats somna såhär om kvällningen flera dagar irad nu. Tungt jobb. Blev inget packande idag men vi tog oss allt ut till Storheden. Lite små handling och nödvändigheter till lägenheten.

Nej, känner mig riktigt ynkllig just nu så te täcke blir perfekt! Gokväll's

I let someone else in


Fylla flyttkartongerna, kanske?

Vet ni att min mamma är riktigt söt, jo. Nu har jag inget hål på röven längre i mina favvo braller. Dem som jag gick tillbaka med och ville reklamera eftersom de pajjat men då jag ångrade mig eftersom de hade slutat tillverka just den modellen av Cheap Monday. Men nu har mammi lagat så snällt så. Jag vaknade helt av mig själv halv åtta i morse fast jag hade tänkt mig en sovmorgon till halv tio. Men äh var lika kliva upp och dra igång dagen. Nu har jag äntligen satt in alla recept o grejjer i en pärm så jag har allt samlat. Tog en sväng till Konsum och köpte frulle också, lite ägg liksom. Riktigt stadig frukost måste jag säga!

Hade tänkt att jag skulle hinna packa idag men jag kommer aldrig till kritan. Eller kan man säga så? What ever. Flyttkartongerna står och väntar på att fyllas. Vet inte riktigt hur mycket saker jag ska ta med mig. Måste lämna en hel del hemma för allt kommer inte få plats. Jag och Jonna ska dela på ett rum som är 15 kvm. De viktigaste måste nog vara alla mina kläder, böcker, min säng och självklart datorn! Och min gröna fåtölj och och och min gröna byrå och mina svarta hyllor! Jag har slängt bort mitt överkast och alla prydnadskuddar. Jag ska köpa nytt. Min matta lär ryka också. Alla mina tavlor vet jag inte heller riktigt hur det blir med. Min gröna stol måste absolut få följa med och gitarren också. Menar, kan ju alltid komma förbi någon som kan spela, iih. Cdskivor, filmer och DVD spelare hakar också på flyttlasset. Jag ska få en teve av Tocke så de blir bra. Igår när vi var hos honom, jag och Jonna så flörtade vi till oss en vattenkokare och en jävla massa pasta. Nog för att det kanske var så att han ville bli av med det men whaaateevvaaah. Hur mycket småtjaffs har jag inte då, hm. Har rensat endel men allt kan man ju inte slänga. Ah porslin, handdukar och sängkläder måste ju också packas ned. Herregud, jag måste verkligen sätta igång med packningen nu. Och skruva isär min jävla sängram. Nej de här med packningen får jag ta tag i ikväll, tror jag. Vet inte när annars jag ska hinna. Jobb hela veckan och på torsdag går flyttlasset.

Nej, lite kaffe nu kanske och en dusch. Jag och Jonna ska ta våra fina cyklar och bajka ut till Storheden sen. Ända dagen jag är ledig på åtta dagar åker jag dit ut. Jag måste älska mitt jobb!

After all

Aj, råkade kutta av mitt finger halvt om halvt på en lökskärare idag jaaa! Fyyy vilken smärta! Mmm. Har jobbat en sisådär tio timmar idag och kvällen har spenderats med film, kortspel och massa svammel i sällskap av Jonna och Tocke. Och nej jag tror inte att Tocke är ett riktigt namn och ni två är äckliga. Fast de vet ni ju redan, ellerhur! Eeeeehe nä men vad har mer skett i helgen då? Någon som undrar? Nä tänkte väl det men jag kan berätta lite kort att jag har mest jobbat och umgåtts med Jonna på kvällarna. Ja riktigt ovanligt dvs. Vi nöter just nu en serie som heter Graven, med Kjell Bergqvist. HAN ÄR JU BARA SÅ BRA ALLTID JAAA! Ohja.

Happp, imorgon är jag minsann ledig! Sånt man förtjänar efter flera dagars intensivt arbete. Och inte har jag fått någon sömn heller. I så fall ska det vara knappt. Jonna har slaggat här några nätter och då blir de mest surr och mat. Ja fan vad vi äter, helatiden. heehheeh. Jag är trött och det gör föbannat ont i mitt finger, då vet alla japp gonatt!


Midsommar whatever!

Midsommar var det idag, jo. Har kengat hela dagen och är precis hemkommen. Inte mycket folk idag inte, rätt soft dag med andra ord. Jag bakade världens godaste kaka igår som jag tog med mig till jobbet idag, de ni! Så nu är kylen full med kakor så alla vet! Även hemma hos mig, jaaa. Happelihapp nu ska jag in i duschen för sen kommer Jonna. Alla är på vift så vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på ikväll. Jag ska upp med tuppen imorgon och jobba så party för mig blir de förhoppningsvis inte!

Trevlig midsommar!

    

jonnajagjagjonna

Sanningens ögonblick

Hade mest solsting och mådde allmänt piss igår när jag kom hem efter en omtumlande dag. Läste lite i min bok, åt mat och väntade på att Tocke skulle komma med flyttkartonger åt mig, vilket han gjorde som bestämt. Mmmhm.

Lunchen på Jonnas jobb igår var riktigt god! Jag rekommenderar alla lulebor att käka salladsbuffén på BO's. Sen fördrev jag lite tid på stan i väntan på att Jonna skulle sluta jobba och när hon väl gjorde de satte vi oss på en bänk uppe på torget. Ah där vid godisbaren eller vad de nu heter. Jag gnällde och var lack som tusan. Självklart kommer det fram en telefonförsäljare och börjar gojja. Alltid lika populärt i mina ögon, inte. Och eftersom jag var på mitt sämsta humör blev de hela rätt komiskt. De slutar i princip med att han raggar på mig och jag har fått veta massa personliga saker om honom och han har frågat ut mig om inte ännu mer personliga stuffs. De visade sig iaf att han var från Sthlm och uppvuxen i Solna på Framnäsbacken. Tror vi dog lite båda två för det var ju rätt komiskt att vi bott grannar. Dvs, när jag bodde i Sthlm. Han hade även knegat på Grönan, hallå! Hur jävla stor är chansen? Skruvat som tusan alltihopa men inte fick han sälja något abonemang åt mig inte, hah!

Efter de släpade vi oss med trötta steg till Roasters. De fina vädret övergick mer eller mindre till storm men till slut kom Tocke och bjöd oss på kaffe och då kändes allt lite bättre. Kaffe plus en filt plus goda råd! Aaah. Vetesjutton vare var med mig igår, men nåt konstigt. Blev sittandes några timmar och sen gick vi en stund på stan men jag köpte inget. Jag menar verkligen, INGET. Då förstår ni att de var nåt som inte stod helt rätt till igår.

Men idag, jag vet inte. Jag är så trött och snurrig och vill helst bara sova. Sova sova sova. Men nej, nu ska jag iväg och jobba. Åh, idag.. trots att solen skiner vill jag bara ligga inomhus. SNÄLLA!

Fan vad HETT!

Puuuuuh, hetta var de rätta ordet! Och sovmorgon, vad är de? Spelar ingen roll om jag är ledig eller inte för jag kliver upp före fan ändå. Vaknade strax före halv åtta i morse och gissa vad jag gjorde då? Jo jag tog med mig kudden, bakistäcket och en jävligt bra bok och slängde mig i solstolen ute på balkongen. Kunde dock inte ha på mig täcket allt för länge för solen gassade rejält redan på den tidiga timmen. Legat där ute i två timmar nu och stekt. Mmm min bränna blir bara bättre och bättre! Sånt gillar vi. Om två och en halv timme ska jag befinna mig på BO's. Igår lyckades jag komma dit precis när Jonna skulle plocka bort salladsbuffén och allt såg sjukt gott ut så jag bjöd in mig själv på lunch där idag. Förutsatt att jag skulle bli bjuden, såklart. Eftersom Jonna är en väldigt generös tös fick de bli så också. Mmm gratis är gott, visst gumman? Om man bortser från morotskaka. Ååh, lite lätt ångest sådär. Haha.

Nä om man skulle ta och duscha bort all solsvett och fräscha till sig lite. Undra om jag ska ha en blomma i håret idag också? Pikpikpikpik!!111


Solsting or whaat?

Den här dagen har verkligen flugit förbi men inte riktigt iväg ännu. I morse låg jag och pressade på balkongen någon timme tills jag smälte sönder. Drog in till stan och Jonnas jobb vid tvåtiden. Hjälpte henne att plocka ihop lite där sen tog vi med oss kaffe i pappersmugg och gick upp till Floras kulle. Hängbäng och flumflams och så gick vi till Roasters där Tocke och en Sebastian hökade. Vi babbla massa skit hit och dit nån timme eller två för sen blev jag rastlös. Seriösa eller oseriösa som vi är flängde vi runt på inredningsbutiker och det slutade med att vi köpte likadana handdukar, badlakan what ever. Mmm mycket söta i rosarött och döskallar fast Jonna svek och tog ett gråblått. Sen övertalade jag Jonna att skita i träningen och eftersom morotskaka hade varit på tapeten hela dagen kunde vi inte undgå att gå till BO's och tjinga en. Delade systerligt på världens största kaka av den storten på Floras och herregud vad magen gjorde uppror. Vi promenixade sedan till Elgiganten och mötte upp syster. Kikade lite på kameror men jag hade så himla svårt att koncentrera mig för min mage sprängde. Hem till mig och slacka järnet. Dricka kaffe och massa vatten. Har även fått i mig lite näringsrik mat nu och magontet är borta, dock känner jag mig smått yr.

Så fick vi veta av Marcus idag att vi får flytta in redan på onsdag. HÖRDE NI? ONSDAG! Dvs, nästa vecka. Hur sjukt roligt är inte det! Oden heeere weee cooome! Så mestadels av skitsnacket idag har gått i flyttplaner och inredning. Vi försöker även planera in en sväng till IKEA i Happaranda näästa söndag.

Dagen's:

Jag: Men vetu, bara för att vi kommer bo ihop behöver vi inte bli heltidsalkisar!

Jonna: Vad är de annars för vits?

Jag: Äh, men du vet att jag inte tänker supa varje dag och jag äär inte sån som vill göra de heller!

Jonna: Nä men jag är!

Jag: Jag vet, men jag tänker inte ta efter dina vanor! Du får ta efter mina vanor istället!

Jonna: Jaha, som vadå? Ha BLOMMOR i håret eller?


Hahahaha! Så jävla klockrent! Känn ironin i den halvtaskiga sanningen!


Fnittrig hoppig studsig

Äsch, raderar de gamla inlägget som jag skrev nyss, de blev fel. Jag är fnittrig, hoppig och studsig som ett litet barn just nu. Som vanligt vet jag inte varför. Jag tycker det är ofta som jag inte vet just, varför. Hahaha. Jag undrar om mitt kaffe är just kaffe eller något helt annat? Snurrigt och popigt och glatt. Åh jag känner mig så glad! Maia Hirasawa fyller mitt rum med musik från golv till tak. Oj nu ringde min syster helt oväntat och frågade vad jag skulle göra på midsommar. Funderar på att styra något. Blev sugen på att bjuda mina vänner på middag men det kan bli lite taaajt eftersom jag slutar först kl 19. Jonna vill supa bort skallen men jag tänker nog behålla min. Lovade att jag kunde släpa hem henne istället. Vi får se vad som händer. Alltid något eftersom jag inte är den som inte gör ingenting. Anyways, nu ska jag dona på med lite grejjer vad de nu blir. Senare idag ska jag hänga med Jonna! Ska även hinna dra en sväng på Elgiganten för att kika på en kamera, syster ska följa med och tipsa mig!


Mmmmm!

Uppstigning 07.30. Fyra koppar kaffe och en dusch. Fixa lunchlåda och jag var hurtig nog och gjorde egna linsbiffar. Jag känner inte många som gör sånt före klockan 10 på morgonen. Garderobsgrubbel en stund men sedan hittade jag en fin outfit. Iväg med buss kl 11. Jobb 11.30-19.40. Nya dumma busstider så jag fick vänta en hel timme. Alla butiker ute på Storheden som är roliga stänger ju klockan sju så jag strosade runt på Ica Maxi. Självklart gick jag därifrån lite fattigare. Fast jag känner mig rätt rik just nu. Moahah! Hemma vid 21 och jag har precis käkat middag. Bättre sent än aldrig. Tröttelitrött är vad jag är, helt slut. Tur jag är ledig imorgon, då ska jag pyssla! Gnaaaaattttt.


Ljuvligt vackert underbart

Hemma igen. Totalt mys i stugan. Massa fynd på badhusparkens loppis. Soligt och sommarväder. Blommor gula lila och röda. Gröna ängar. Stor skog och åkgräsklippare. Grillmiddag och fin familj. Utklassning i alfapet och småbarnstjut. Barfota mot asfalt och vid klänning. Tofs i håret och pappas arbetarkeps. Träskor mot grus och bikini i solskenet. Fräknar i ansiktet och isglass till barnen. Kaffe från panna på spisen i söt gammal mugg. Filt på gräsmattan och skvallertidningar. Smågodis och varm luft. Promenad och betande kor. Ljuvligt vackert underbart. Sommar.

Mot gröna ängar och skogar

Kul att det ska vara så svårt att bestämma sig. Blir typ helt galen på mig själv snart. Men, men jag trooor att jag har fattat ett beslut, snart. Nu. Jo. Jag åker till stugan ikväll med pappa, A-K, Sara och Emil. Ibland kan även jag behöva en lugn helg med familjen. Hinner sällan spendera tid med mina småsyskon och jag har ju inte varit i stugan på ett år. Ett jävla år. Den 10e juni 2007 var senast. Sov sista natten där innan jag flyttade till Sthlm. Men det var inte de jag skulle snacka om nu. Nej. Jag har lite problem med packningen. Även om det bara är en helg kommer jag fylla en hel bag med kläder och grejer. Tänkte ta med mig massa böcker i hopp om att jag ska kunna ligga och sola och läsa. Mys. Imoronbitti (lördag) ska vi in till Piteå på Badhusparkens loppis. Iih jag längtar! Men åh, måste fixa packningen nu. Sen ska jag iväg och jobba några timmar och förhoppningsvis hinna trycka in en fika med Jonna och lite folk innan vi åker iväg i eftermiddag. Gumman bli nu inte ledsen för att jag åker bort hela helgen, du kan alltid komma dit och hälsa på! ;D Puss!


She said you had a dream about flying..


yeah, i got so high i could see where the blue turns to black
from up there you could see all there is
and it looked like there was a reason for everything



Ovesentligt

Aaah, man ska aldrig sätta sig ner när man städar. Energin rinner ur en direkt, åtminstone ur mig. Kom hem rätt lagom pigg från jobbet och kände verkligen att det var dags att städa. Så jag började jättebra och effektivt med musik på hög volym, sen blev kaffet klart och min mage började kurra. Ja, vad händer då? Sätter mig ner med en kopp kaffe och en banan och här sitter jag fortfarande. Okej, må hända att jag vilat en kvart kanske men jag blev galet trött. Jag måste hur som helst fortsätta nu för det är tvättstuge tajm! Så skönt att få allt rent inför helgen. Min lediga helg.

Vardagslyx

Mmmm sitter här och dricker te med honung och det doftar ljuvligt. Knaprar på några fluffiga krispiga havrefras också. Första passet som dagchef idag alltså, de gick fint. Även om jag inte riktigt hann med allt inför öppningen så har jag fått mer koll på allt administrativt arbete och de är till sin fördel. Efter nio timmars arbete, överlämningen och kontorsfix var det dags att gå hem. Mötte upp pappa, A-K och småsyskonen på Ica Maxi. Handlade med dem och sedan fick jag skjuss in till stan. Yay, sparade en tia för bussen! Drog till Jonnas jobb och Tocke släppte in mig. Var meningen att vi skulle gå och fika men jag var så trött att jag ändrade mig och åkte hem. Gick förbi Konsum och hyrde en film och köpte en tidning. Fast där ljög jag, tidningen köpte jag faktist innan, på Coop. Hur som helst. Myskväll med mig själv. Lagade god mat och såg på filmen. Råkade somna lite och vaknade för en stund sen. Tur nog att jag inte ska upp nollsexnollnoll imorgon. Nu ska fortsätta dricka te och läsa min tidning. Iiiiih. Vardagslyx! Jo just det, fick min lönespec idag, hohooo! Tvåtusen mer än förväntat. Snacka om att bli glad! KALAS!


Ibland måste man ha tråkigt, tydligen.

Sitter nedsjunken här framför burken och slösurfar med hakan i handen. Mamma kommer in och frågar om jag håller på att somna och jag svarar nej, jag är bara sjukt uttråkad. Då säger hon att problemet med mig är att jag alltid måste ha sällskap, eller vara sysselsatt med något. Då undrar jag, är det ett problem? Visserligen är det möjligt, men jag behöver faktist inte ha sällskap helatiden. Men gärna något att göra. Ikväll ska väl alla se på fotboll i guess? Jag fick någon galen idé tidigare idag när jag var tvungen att gå från jobbet till Coops kundtjänst för att växla pengar. Fick liksom en liten lust att tipsa på lagen, herregud! Jag har ingen aning om varför, mest kanske för att vi springer omkring i Sverigetröjor och blåa kepsar på jobbet och alla talar om fotboll. Jag vann ju faktist en gång på hockey när min pappa och jag tipsade. Tjiii fick han! Och påtal om min pappa kom jag nu på att jag ska till stugan i helgen. Men, vädret verkar sabba de mesta just nu. Såhär var det iaf tänkt. På fredag, brännboll mot Max huvudkontor och lördag klockan nollsju buss mot Piteå där pappa och familjen skulle plocka upp mig. Men, helt plötsligt ska ingen på brännbollen och det ska vara pissväder i helg. Då resonerar jag såhär: kul att dra iväg själv på fredagen, nej? Kul att sitta i en sommarstuga när det regnar? Nej nej och åter nej. Så nu vet jag inte alls hur min helg kommer se ut. Jag vet bara att ledigheten kommer sitta fint som snus! Och bara för att jag inte har något att pyssla med ikväll går jag inte under, jag lovar. Nästan.


Stupid, really stupid!

Mmooooonday monday monday! Efter en halvtaskig start på dagen ringde Joel. Har inte pratat med honom på evigheter så jag blev jätteglad! Min lilla kompis som jag umgicks endel med när jag bodde i Stockholm. Men han har flyttat till Oslo för jobb nu. Långt. Vi kom fram till att vi måste försöka planera in en träff här i sommar, när det finns lite tid över. Blev lite stressigt efter ett långt men trevligt samtal, så Jonna fick vänta lite på mig inne i stan. Det regnade men jag cyklade ändå. Vi plöjde igenom butiker och slösade pengar. Ja, ovanligt? Köpte världens finaste tröja och lite nytt smink. Sen blev det massa kaffedrickande på Smedjan. Tror aldrig att jag har fikat där förr, men de tog fan betalt för en tredje påtår. No way, hur snålt är inte det? Jag betalade inte! Sen kom Marcus så då kunde vi starta mötet. Lite planering inför flytten. Den 30e juni kommer det ske, om inte några dagar senare. Hur kul som helst ska det bli. Jag Jonna och Marcus, saaambos. Hah! Myspys!

Efter kaffe o häng drog vi och hyrde film och köpte nötter o naamnam! Jag menar, pissigt grått regn väder och ledig dag, vad passar inte bättre än filmkväll då? London to Brighton blev det. Riktigt skum rulle. Ut i regnet igen och en sväng på Statoil och smart som jag är kom jag då på precis när vi klivit innan för dörren.. att jag inte hade någon nyckel till jobbet. Fick dra ut igen och cykla till Johan för att hämta den. Ja, nog för att jag gillar att motionera men jobbigt nog för klockan var nästan halv 12. Mmmmm. Blev en film till och sedan sömn.

Och idag då, jo förstår ni. Kliver upp nollsex nollnoll efter fyra timmars sömn. Är på jobbet till 0705 och märker då att tvättmaskinen är igång. What liksom tänker jag, byter om och kilar ner. Så ser jag att det sitter någon inne på kontoret, whaat? De är Jonas. Okej, blir smått snurrig och tittar på schemat. Inser då, att jag har tittat fel och att jag börjar halv tolv och inte halv åtta, för det är tydligen imorgon jag ska ha mitt första bärande pass som Dagchef. Ja, var ju bara att åka hem igen.

Inget är i onödan, känns skönt med tidig uppstigning. Har lagt ärtor i blöt för en framtida ärtsoppa. Kokat kaffe och ägg och så slog jag på stort och lagade lunch. Värsta woken! Har vinkat av Jonna precis och nu ska jag ta och käka. Jag sväääääälter. Sen jobb som sagt. Vad gör alla sommarlovsbarn idag, månne?


I want you back, I want you back


En grå morgon och det hugger i magen och musiken spelar så högt att känslopumpen är nära till bristningsgränsen och jag vill helst av allt bara krama om mig själv, krypa ihop till en liten boll och rulla iväg. Det är en grå morgon och något gör mig lycklig, samtidigt som något annat får mig väldigt ledsen. You feel me?

Rollan

Man ska inte lita på vädergubbarna och alla prognoser. Jag tycks minsann inte se något regn ute. Varmt och sol däremot, mys. Har varit på Roasters med Jonna och Tocke och pimplat kaffe och snackat skit. Nu är jag hemma på en snabb lunch som består av fil med färska blåbär och lite Paulún mysli. Snart är det dags för jobb också, hejja! Imorgon är jag ledig och Jonna meeeeeed, då ska vi ha en heldag! Ah lääängtar!

In the middle of the night

hejhopp. Jonna sover sött på mitt golv och jag försöker bli trött. Vaknade lite väl sent idag, halv jävla två. Kanske inte så konstigt att jag var trött, man lever ett hårt liv liksom. Party all the time och noll sömn. På några dagar blir de tufft. Aaah. Jobbat från 16 till 23 och det var första stängningen jag och Johan hade på egen hand. Allt gick skitbra tills vi märkte att en grej på kontoret fuckade sig. Så om allt hade stämt hade vi nog haft en jävligt bra första stängning som de noobs vi är. Närå vi är grymma! Hah. Ja och så äre ju fotbolls EM nu så vi har Sverige tröjor på jobbet. Alltså jaao fotbollströjor och en blå keps. Känns fan inte så seriöst. Som om vi knegade på Jannes grillkiost i Kiruna eller något. Nåväl. När jag kom hem vare bara att byta om och promenera iväg. Gick hela vägen från Mjölkudden till Örnäset. Ja nivet de är en bra bit, tog närmare timmen. Där mötte jag upp Jonna som varit på party och var feting less. Vi handlade lite ägg och keso på Starre sen blev de lite käk framför en serie här på Varvet. Och nu som sagt, har hon somnat och jag försöker bli trött.


Bitterfitta, eller vad?

Det är en grej som jag inte riktigt förstår. Ska man inte kunna vara sig själv utan att det ska uppstå massa missförstånd, problem och sura miner? Jag blir så jävla irriterad. Att det alltid ska vara såhär. Och med såhär menar jag komplicerat. Ni vet vart jag står och vart jag lägger gränsen. Förvirrande? Mmmmhm. Fråga mig istället rakt ut så jag slipper skiten, sura miner är inget som får mig att tagga till. Var så säker!

Vilket jävla party!

Jävlar i mig vilken kväll det var igår! Men vi tar det från början. Cyklade in till stan klockan tolv i trettio graders värme. Studenter i vart enda hörn och lastbilsflak klädda i grönt och vitt. Sång och lycka hängde i luften. Det såg verkligen trevligt ut. Saknade min student. aaaw. Hur som helst så svettades jag runt bland alla butiker. Blev ett par shorts, ääntligen! Och ett par herr tshirts från hm och lite annat.

Klockan tre ringde Jonna så jag mötte upp henne, vi svettades lite till innan vi cyklade mot Mjölkudden. Köpte nöd öl på Konsum, dvs trehalvor och lite tofu glass bara för att Jonna tjatade. Lagom trötta och slitna fixade vi ihop lite sallad och knäckte en öl ute på balkongen. Spelade musik och tog de chill. Ja vid 18tiden började vi duscha och göra oss i ordning och packa grejjer. Toapapper, filt, öl, tejp och diverse.

Sen skuttade vi upp på cyklarna i världens finaste sommarkväll och bajkade iväg mot Porsön. O jag säger ju då det, fy fan vilken fest! En kille hade anordnat hela skiten. Köpt 50 kilo grillkol, filtar, vattenpistoler och fixat fram fetaste musikanläggningen. Det var helt galet. Flera hundra människor rörde sig omkring. Grillade, spelade fotboll, kubb, söp och levde rövare och alla var så glada och sommarfina. Kändes som att hoppa in i en festival. Slog oss ned bland massa folk och jag hittade min kusin Andrea där. Sen visade det sig att Isak var påväg dit och efter inte många minuter tog jag och Jonna allt pick o pack och slog oss ned med Isak, Jimmy, Jenny och en Anders. Prata prata massa skit och sen gick Isak och Anders hem för att hämta Jennys gitarr. Dom kom inte tillbaka. Men vilka trevliga människor! Vi lekte sanning eller konsikvens och det var ju mest komiska saker att utföra. Helt sjuka. Nämner inget. Men fler folk anslöt sig till våran lek och vi hade bara så jävla kul helatiden. Sen blev det vattenkrig och alla sprutade ner varandra, okända på okända och aaaaah galet galet. Mot midnatt blev det faktist lite kallt så vi drog till Mike's och köpte lite öl och skakade rumpa. Aao efterfest hos Isak och Jimmy. Vi lagade mat och käkade digestivekex med chokladsås. Why???! Jimmy bjöd på massa shots och tvspel var på tapeten. Herrejösses, vid 05 cyklade jag och Jonna hem. Fyllehandla på Statoil och Jonna ramlade baklänges med cykeln och slog halft ihjäl sig. Mmmmm! Stackars gumman! Tror vi var i säng vid 06, men helt klart en av de roligaste festera hittils. Tack för en underbar kväll och för alla nya bekantskaper!

Nu ska jag iväg på 50års fest. Gud så mysigt. Eeeeerrr.
Jag och Jimmy.

En nybliven trainee i blommigt

Vem är bäst i världen, VA VA VA? Självklart JAG, Johan och Elin. Alla vi tre.. alla tre klarade traineeprovet på jobbet igår. Åh jösses vad glada vi var! Och våra chefer, dom var om inte ännu gladare än oss, vi kramades, vi grät och skrattade. Så fint. Alla så glada. Nu är vi kökschefer hela bunten, hooho!

Provet tog från 08 till 1430 eftersom det var både praktiskt och teoretiskt. När vi var klara var det bara att åka hem och duscha, ta på sig blommig kjol och sandaler för vidare upptåg. Assistentmiddag ute på färjan väntade! Oj så otroligt mysigt det var. Skitfint och soligt, varmt och underbart. Jag åt någon pasta med tomatsås och mozarellatjosan. Mmm fanns inte så många vegetaiska alternativ direkt. Men vitt vin till de och ett glas till, jobbet bjöd och vi pratade och allt var helt toppen! Fem tjejer och två killar, hallå liksom? Nåväl. Efter färjan blev det Roasters. Ja, jobbet bjöd fortfarande så det blev ett vinglas till. Ah kändes rent utav lyxigt. När klockan började närma sig tjugotvå drog alla hem förutom jag som drog med mig Johan upp till "City Robin", hoho snyggaste smeknamnet. Marcus kom också in. Robin bjöd¨på apelsindrinkar, vi kan kalla de så, mmm jo. Mot midnatt bar de av till Kafelino. Jag minglade mest runt och dansade lite. Höll mig till vatten och den här gången var det minsann inte jag som somnade, stackars Johan. Hoh. Nä men det var en lyckad kväll som tusan! Jag träffade en gammal bekant, inga namn nämda. Han kände knappt igen mig, men de som fick honom på att bli säker om det var jag, var mitt leende! Aaaaaw!

Slutade med att min syster ringde mig vid 03 och kom och plockade upp mig på mammas cykel. Hon var lika rund under fötterna som jag själv, så vi cyklade hem i sommarnatten och sjöng massvis av sånger vi inte kunde. Det var fint. Sen somnade jag riktigt sött.


Nu ska jag ut i solen och njuta hela dagen. Jag är ledig och människor tar studenten. Fest överallt och det är trettio grader varmt. Kan knappast bli bättre!


Wish me good luck!

Hoho vilken dag i sommarens tecken! Tog lite sovmorgon fram till klockan elva. Då blev det bikini på med bums och ut i 29graders sol på balkongen. Helt sjukt vad det stekte. Pallade knappt mer än tjugo min innan jag gick in igen. Klänning och invigning av mina nya sandaler och buss till jobbet. Var där redan vid halv två för att plugga. Så satt med fetaste pärmarna på uteserveringen och Isak som hade slutat för dagen höll mig sällskap. De var skönt och min arm blev knallröd. Nöta nöta nöta fram till klockan fyra och sedan arbeta arbeta till åtta och sen buss in till stan för att möta upp Johan. Vi satt på Roasters och drack kaffe och pluggade mer. Om jag inte klarar provet imorgon vet jag inte vad jag gör.. ska gå igenom allt en sista gång för alla nu. Jag är helt slut men måste verkligen. Ska upp kl 06 också.. aaaaah! Inte alls att jag känner mig stressad, nejdå. Aja, berättar imorgon hur det gick. ÖNSKA MIG LYCKA TILL!

Helg och nyheter!

Oj, nu ligger jag efter med bloggandet här! Men tiden är så knapp, haft totalt fullt upp med annat! Men det kanske bara betyder att man har ett liv? Höh.

Efter jobbet i fredags for jag in till stan och mötte upp Jonna. Vi slog runt på stan och köpte likadana bakis-brallor. Nu är det bara en tröja till som saknas, aah sen är våran bakisoutfit fulländad. Rätt töntigt men det är ju precis vad vi är också. Vi bosatte oss på Varvet precis som helgen innan. Blev en skön hemmakväll med film, god mat och en kvällspromenad genom stan. Vi rotade även fram Saras pärlor och gjorde armband, hah. Marängsvich till sängfösare.


 
Vi hittade fina tekoppar som vi drack kaffe ur. Bakelse fick visst också följa med.


Lördag upp och jobba från 09.30 till 19. Sjukt lång dag i värmen. På kvällen blev det partyparty. Förfest hos 'oss' med en jävla massa konstiga människor och sedan bar de av till Insomnia. De sög så drog vidare på Heroes. Jag och Marcus (min nya lilla vän som är ny i staden här)  var busiga nog och snodde med oss ölen vi köpt på Insomnia under jackan! Deni! Fyllemat på Statoil och sen blev det efterfest hemma. Alla somnade rakt upponed vid 05.


Jonna och Adam. Skåda Jonnas armband, vettja!



Söndag. Lagomt mysig vaknade jag några timmar senare och for iväg och jobbade. Mmm kul. 10-19. Kan lugnt konstatera att jag var sjukt trött igårkväll.

Och idag, måndag... Vad har jag lyckats med hittils? Jo, jag har jobbat såklart. Men även fått massa goda nyheter. För de första har jag tagit ett snack med min chef, så jag ska göra traineeprovet på onsdag iaf. Jag och Johan ska plugga som galningar ikväll! Och mina kläder från h&m ska jag fara och hämta ut också. Men de roligaste av allt! VI FICK LÄGENHETEN!! Så snart ska jag, Jonna och Marcus bli sambos. Kan berätta mer om de sen, hihi. Fan vad alla heter likadant, aah.

Nu måste jag fixa med massa saker, som sagt. Alltid fullt upp. Puuh. Inte ledig försen på torsdag. Då har jag tamefan jobbat 7 dagar irad. Blä! Nå, SOLEN SKINER och det är sommar!

RSS 2.0