FLYTT!

Nu lämnar jag blogg.se och flyttar hit; http://ellenbetrix.blogspot.com
Jag behöver lite förändring och jag hoppas att ni är med mig! Vi ses där! / EMMA!


http://ellenbetrix.blogspot.com
http://ellenbetrix.blogspot.com
http://ellenbetrix.blogspot.com

Natten är ung.

Jag nattsuddar och skriver. Tiden springer iväg och ifrån mig. Vilken himla tur att jag inte har några tider att passa imorgon. En hel dag bara för mig själv. Finns mycket jag borde göra men som jag varken behöver eller måste. Min mage kurrar, jag vill ha frukost. Hembakade scones med fikonmarmelad tack. Vem bjuder?

SLÅ PÅ ETTAN!

Just nu, på kanal ett visas Lars Winnerbäcks film Solen i ögonen. Åhhååhåhhhhhhhhhh! Visserligen har jag sett den flera gånger eftersom jag innehar dvd'n. Men jag ser den så gärna igen. Eller lyssnar, fint som bakrundsljud. Älskade Winnerbäck!

Lägenhetsprojekt

Nu har jag hinkat i mig massvis av kaffe och snurrat runt på stan en sväng. Men de var så himla kallt, jag fryser fortfarande! Kan inte tänka i klara banor när jag måste lägga all min energi på att inte frysa ihjäl. Brrr. Hittade endel fina saker förståss, men jag köpte inget. De där sablans tapeterna ska upp först. Om jag bara kunde bestämma mig för vilka jag vill ha. Tapeter är prio ett, tills vidare får jag samla inspiration. Jag skulle nog ha köpt en bostadsrätt.. vill byta ut allt ifrån den fula hatthyllan i hallen till toalettrulls hållaren i badrummet. Fy, fula standard grejer. Mitt kök är vitt vitt vitt och i bokfanér (eller hur de heter). De gillas inte heller, kan dock inget göra åt saken. Visserligen är allt i fint skick eftersom de är nyrenoverat. Min spis är också ny, men kylen och frysen glömdes visst bort. Måste vara från fyrtiosju? Och jag hör hur vattnet rinner i elementen..

grötsmart

Precis smällt i mig min grötfrukost. Fiberhavregryn + banan + krossat linfrö + solroskärnor + russin + kanel + havremjölk. Rena rama hälsobomben! Idag är jag ledig och tänkte faktiskt åka in till stan en vända. För att samla lite inspiration och kanske göra några fynd? Vi får se vad dagen bjuder på!

Åh, kaffe kaffe kaffe. Jag behöver en stor kopp svart!

WOH!

Måndag. Jobbat niokommafem timmar. Lönespecen kom idag och jag blev överlycklig(!!!). Mamma är påväg med lite gardiner, dukar och andra trevligheter. De tar sig, igår plockade jag faktist upp alla mina kläder. De tog nästan tre timmar! Gosh, måste vila lite nu så jag orkar med resten av kvällen. Somnar nog tidigt, blev bara tre ynka timmars sömn inatt. Inte bra.

På återseende/ E.

I know!

Jag vill så mycket just nu, nu nu nu nu nu. Alltifrån små till stora saker. Men i denna stund kan jag inte göra så mycket åt något. De jag borde är att släcka lampan och sova. Men ikväll är en sådan kväll när de inte går, för att huvudet och hjärnan är överbelastad med tankar och funderingar. Kan dock ge en påminnelse åt mig själv, imorgon. Imorgon! De är imorgon som är dagen. De vet jag.

/E.

Sötsötsöt!

Den här lilla skapelsen är så otroligt söt att jag inte kunde låta bli. Nu är den påväg hem till mig! Iiih!

Bild från hm.com.

Kärlek!

Halv två snubblade dem in, och halv sju snubblade dem ut. Jennifer och Johan har varit på besök. Jag bakade en himla god chokladkaka och bjöd på. Vi surrade konstant i fem timmar om allt mellan himmel och jord. Jag är näst intill öm i käkarna nu. De här må ha varit min trevligaste söndag på evigheter. Är på riktigt gott humör nu och de är tack vare mina fina vänner. Sorligt nog så flyttar Jennifer till Stockholm imorgon och jag kommer sakna henne. Kommer sakna henne lite för mycket! Men i vår är det jag och Johan som åker ner och hälsar på, då jäklar ska vi röja!

PUSS!






Kärleksmums




Jennifer och Johan. "Men snälla Emma, jag vill inte vara med på foto, DE ÄR SÖNDAG!"
Men Jennifer, du är söt ändå!

Luuurdag.

Lördag. Jag har fått en tv(!!!!) och ätit tomtegröt. Just nu ligger jag under världens fluffigaste duntäcke och myser. Är hemma hos Jimmi och Isak och ikväll ska de fåååndyaas med massa folk här. Läskigt, vet inte om jag kommer stå ut med denna köttorgie? Jag får väl blunda och tugga på en morot och drömma mig bort till Bahamas.


Fredag.

Har finbesök av syster och Sara. Dom dricker vin och jag äter vindruvor. Massvis med skratt och snickelisnack om ditten och datten. En helt okej fredagskväll med andra ord!



Söt tjejorna!

ÄNTLIGEN!

Hej, jag har fått mitt liv tillbaka! Ja, internet såklart. Idag har jag jobbat nästan tolv timmar och nu tänkte jag kika lite på LOST innan jag somnar. Började glo den serien igår (vet att jag är ljusår efter med allt) och gud så bra den är! Får inte nog!
Fredag imorgon, jobb jobb jobb och sedan ledig helg. Vad händer då?

De du inte kan leva utan - INTERNET

Okej, jag har precis insett att ett liv utan internet är inget liv. I mina öron låter de rätt tragiskt, men vad gör man? Som ni förstår är jag internetlös och har varit det sen jag flyttade till min lägenhet. Visst, om jag hade valmöjligheten att avstå från datorn hade jag inte grinat. Men jag ska tala om för er, att de är inte kul att vare sig ha en tv eller något internet på fem dagar. Så vad har jag gjort? Läst ungefär tjugoåtta pocketböcker, storhandlat, lagat mat, fått finbesök och pysslat. Visserligen har jag jobbat massvis med men för en gångs skull så fanns det så mycket tid över. ÄNDÅ! Tid som jag inte alls visste hur jag skulle ta död på. I eftermiddags la jag mig på sängen för att försöka komma på något att göra. Jag vaknade av att de plingade på dörren en timme senare. Johan skulle försöka fixa mitt internet men ja, tror ni att de fungerade? Nä! Jag hatar Lulebo! GE MIG INTERNET NU!

För tillfället mår jag gott. Ligger under ett enormt stort duntäcke med hakan vilandes på en kudde. Jag åkte hem till Jimmi för lite uppmuntran.

Nu borde jag sova, jobb imorgon igen som vanligt. Tur de tror jag, annars hade jag nog klöst sönder tapeterna!

På återseende/ E.

Från nummer 90.

Ohoy! Jag lever! Min flytt gick smärtfritt och jag har plockat och donat mest de senaste dagarna. Börjar komma lite smått i ordning men de är långt ifrån färdigt. Jag toppentrivs än så länge och de känns riktigt kul! Sitter just nu hemma hos Johan som precis har kommit hem från Tallin, hur fusk? Nu ska jag bli bjuden på lite mat och socialisera mig. Har fått besök fyra gånger idag! De var trevligt. Ja ja ja ja ja! Allt är bra med mig o så!

På återseende/ E.

tripp trapp TROLL

Tredje gången gilt. Skrev ett inlägg och suddade ut. Skrev ett till och.. suddade ut. Hej jag äter min sista måltid i detta hus bestående av en apelsin. Jag är helt prillig och kan inte sitta still. Även om de är just vad jag gör, sitter still. Snart är det dags att börja kånka ner alla kartonger, väskor, kassar och möbler nedför trapporna. Insåg just att det kommer bli jobbigt, de är nämligen sex stycken. Trappor alltså.

Tapeterna i lägenheten var gräsliga, ska beställa nya på måndag. Hade helt glömt hur dem såg ut. Har hämtat ut nycklarna och diverse. Tanten som hjälpte mig var hur söt som helst. Sen fick jag för mig att åka till stan och köpa vita satinsängkläder med små rosor på. Och en liten matta, och en dörrmatta med bullrecept på. Tyckte den passade mig. Jovisst ja, blev några handdukar också. Och jag blev fattig. Fast där ljög jag. Jag är rik som ett troll!

Troll. Troll kan inte vara ärliga varelser. Började just fundera på varför man använder uttrycket "rik som ett troll". För visst är de så att dem stjäl guld, kedjor och diamanter? Hur skulle de annars sitta på dessa värdefullheter? Och hur går de till? Troll är stora! Eftersom man ofta även hör "stor som ett troll". Skogstroll kanske är små, så jag drar slutsatsen att de stora trollen skickar ut de små på jakt efter juveler. Stackars de små, blir utnyttjade på de viset. Fast trollmor verkar snäll... för vaggvisan är gullig.

Okej, jag försöker bara få tiden att gå. .. . gå gå gå gå gå gå gå gå gå. Ska gå och peta på min syster och se om hon är redo att börja bära snart.
Nästa gång skriver jag från Tunis.

Hej! /E.

The big day!

Morsning, nu är jag lagomt utvilad. De pirrar i hela kroppen, åh jag är så nervös! Idag ska jag plocka ihop de absolut sista och sedan göra några ärenden på stan och hämta ut nyckeln till lägenheten. Klockan fem är de flyttdags!

WIHOOOOO!



De gångna året.

Nollåttanollåttanollåttanollåtta.

Jag fick ett heltidsjobb. Massa nya fina vänner. Kärleken. Tåg-road-trippen runt om i Sverige. Lars Winnerbäck konserten på Zinkensdamm. Minisemestern till Tärna. Loppisfynden och alla andra fynd. Min laptop. Jag fick lägenhet. Och alla alla alla fina, mysiga, roliga, underbara stunder som är värda att minnas. Och framförallt har jag lärt känna mig själv så himla bra. O allt där till.

Åh ja, de har varit ett rörigt men fint år. Nollnio kommer bli super. Resor som skall göras och lägenheten som ska pyntas. Och tusen saker som jag har i huvudet. Allt blir vad man gör det till och jag ska göra allt till de bästa. Nu vill jag dra igång året!


Love you!

Januari nollnio.

Sista dagen på tvåtusenåtta. Söt-Elin plockade upp mig och Jimmi halv sex som bestämt. Körde oss för en billig slant hem till pappsi. Där blev vi bemötta av en liten tomtenisse (lillebror) och en pepparkaksgumma (lillasyster) och såklart pappa och Anna-Karin. Pappa drog igång en gammal skiva så småungarna blev helt tokiga, jag dansade med dem och jag svär på att min lillebror dansar roligast i världen. Massa bus med kidsen och när de väl somnat framåt åtta blev det gomiddag. Lite kortspel och chokladätande. Nära inpå att min klänning sprack när ostbrickan åkte fram. Men gudagott var det. Klockan tio kom taxichaufför nummer två, Johnny och hämtade oss och körde oss till festen på Mjölkis. Johan var där och en herrans massa annat folk. Vi blandade halväckliga drinkar och förde livliga diskutioner. Fick låna den största dunjackan jag sett och ett par täckisar när det blev dags för att gå ner på isen och se på fyverkerierna på tolvslaget. Skålade i öl och kramades massor. Festen fortsatte till klockan tre och då promenerade vi hem. Åh vilket fint nyår jag hade! Superbra och superkul och massa nya människor! Hände så många roliga saker och denna mening upprepades ett flertal gånger "Alltså den här kvällen blir bara bättre och bäättre". Komiska saker, sånt som man inte bloggar om. Men i Jangens kök, där har man skrattat många gånger, sa syster idag.

Första dagen på tvåtusennio. Jag var pigg efter sex timmars sömn, men det var jag nog ensam om. Har myst mest hela dagen och bara tagit de lugnt. Och kvällen har gått åt till att packa. Packa och plocka och slänga och vika och sortera och packa och plocka och... packa. Jösses vad jobbigt de var! Men nu är jag nästintill klar. Imorgon blir det flytt. Jag är så nervös att jag inte kommer kunna somna. Sista natten på Mjölkudden, med familjen. Imorgon sover jag i min nya, EGNA lägenhet. Åh! Spännande...

RSS 2.0