Go for it!



Onsdag - Kulturenshus med Evelina. Punkt.

Happy days

Hej. Idag är det en vacker dag och mina mungipor har varit upp över öronen hela dagen. Vad det beror på kan jag inte sätta fingret på. Kanske för att min intervju verkar gå vägen? Eller beror det på en skön promenad i dagsljuset? Eller en bra låt som fastnat? Må det vara de härliga skumbadet? Boken som jag läste ut och eller kanske kanske kanske något helt annat? Eller alltihopa på en och samma gång? Eller planerna för helgen? Det spelar ingen roll, glad är jag idag och inget känns omöjligt.

image34

Days

Nu är jag tillbaka! Har haft en otroligt skön helg måste jag säga. Lagat nya matrecept och tagit de coolt. I lördags var jag och Elisabeth och såg basket på hälsans. BG spelade. Vi snackade skit för ett bra tag fram över. Nu är fröken i Thailand. Sorligt nog. De går bra för Jonna borta i London men jag önskar ändå att hon kommer hem snart. Baah! Även Adam har lämnat Luleå idag.

Igår packade jag min väska och åkte hem till mamma igen. Här är det lungt och välstadat. Bortsett från hemma hos pappa där småsyskonen skriker i mun på varandra och det ligger leksaker i vart enda hörn. Tror aldrig jag varit där så länge som två veckor i sträck.

Idag har jag och Evelina flängt runt på stoheden och inhandlat nödvändigheter plus lite extra roliga saker.
Nu sitter jag och laddar upp inför intervjun imorgon. Det ska nog gå bra. Förhoppningsvis lite bättre än i fredags. Eller ja, det gick väl bra men det är absolut inget jobb för mig! Men vi får se som sagt!

På återseende/ E.


Snöstorm i plusgrader


Vaknar upp strax efter tuppen. Utanför fönstret har en snöstorm brytit ut under natten och ett orange flimmer från traktorens lampa fladdrar förbi. Jag har en lugn och skön dag trots att jag mer eller mindre  börjar känna mig som en hemmafru med barn.

Imorgon 09.00 ska jag infinna mig på Roasters för en arbetsintervju. Jag är skeptisk. Men jag får se hur det verkar trots onda aningar. Har ju trots allt en annan intervju på tisdag!
JOBB JOBB JOBB PENGAR PENGAR VÄRLDEN VÄRLDEN VÄRLDEN!

"Mammor går inte på daaaagis, dom går på vårdcentraleeen"
Sara 3 år.

När jag har dragit mitt sista strå till stacken

(DEL 1. Ej redigerad.)


Den dagen då övre makter talar om för mig att de är dags att gå i pension. Då kommer jag att le. Då ska jag knyta det blommiga förklädet över min vida klänning. Mitt hår ska gå i skimrande nyanser av vitt och grått. Mina kinder kommer vara vitpudrade av nymalet mjöl.
I min lilla kolonilott kommer en svag doft av nybakat bröd och nybakade bullar alltid att infinna sig. Ute i min trädgård grönskar allt från blomster, rosenbuskar, äppelträd och potatisland.


Sunshine

Oh en sån produktiv dag! Gått på promenad och lånat böcker på Kulturenshus. Lagat middag till hela familjen och diskat och donat. Och på tisdag ska jag på en arbetsintervju! Måste nog vara en riktigt lyckad dag idag! Finns faktist inte mycket alls att klaga på. De som gör de hela ännu bättre är att jag steg upp halvåtta i morse. Kanske lyckas somna i någorlunda tid ikväll då. NU KAFFE!



Emma says: Visst är det en konstig blandning? Dom två artisterna..
Marcus says: Haha, ja! Helskum men ändå bra..
Marcus says: Som du, Emma. Helskum men ändå helt OKEJ!


HAHAHAHAHA!

EMA GOES HAPPY!

Just nu sitter jag här och hoppar upp och ned. En dålig nyhet resulterade i två goda. Jag skulle nästan vilja påstå att det var ett mirakel. Men jag ska inte uttala mig för mycket om vad de handlar om, berättar mer när jag vet säkert!

Dock vet jag att världens sötaste lillebror tillhör mig! Hans ögon glänser, han "biter" sig i läppen och smackar lite och vänder sig om med röda kinder! Helt otroligt charmig! Dock är han bara 5 månader, så tyvärr tjejer.. han är inte tillgänglig riktigt ännu! ;)

Teskedsgumman

Jag saknar min mössa! Min stickade fina utslitna gråa mössa! Den ligger förmodligen i nåt dike någonstans på Örnäset. Jag blir liksom aldrig vän med min nya, svarta. Men jag ska ge den en chans till! Annars måste jag investera i en ny!

För övrigt känns det som jag är påväg att bli sjuk. Min hals strejkar och det spänner över pannan. Dricker te och mår allmänt piss. Har väl inte gjort allt för mycket idag eftersom orken ligger på noll komma nollnoooll. Hämtat min syster på dagis under ruschen, tvingats stå ute och frysa i lekparken. Även se på Emil i Lönneberga och spela ett snigelspel. Snart ska jag nog ta och flytta hem till mammi igen! Få lite lugn och ro!

%&/%"%&/"MM!


Idag är mitt liv inte allt för händelserikt. Jag bjuder på något gammalt! Typ, en väldigt snygg bild på Maja och mig. MEN SÅDÄR SER VI JU INTE UT NU!

image32

Maja and me! OLD OLD OLD!

Känner ni min syster?


En lillasyster och en storasyster!
Här har vi en tuff brud i lyxförpackning med rynkor på näsan. Inte rynkor utav ålderdom, de är mer hennes sätt att se på saker och ting. Hon är som dag och natt och spenderar mestadels sin fritid i sängen sovandes på kudden med en stock snus bredvid. Om man försöker väcka henne ligger man snart på golvet under pistolhot. Eller möjliggt vis lite mildare, en spark i ansiktet. Denna fröken har visserligen dolda talanger som på senare år visat sig. En systemkamera i den ena handen och ett MVG i den andra. Hon ligger etta på top tio listan och hon får de flesta att dansa efter hennes egen pipa. Trots sin unga ålder dricker hon öl och åker raggarbil. Hon har en stor vänskapskrets som man knappast kan räkna på fingrarna. Motion förknippar hon med en vända till bussen och mackor, chips och mjölk är det som mättar i magen. Går man förbi hennes hus en sen kväll får man förmodligen höra  DUNK DUNK DUNK. Antingen så är det musiken som popar eller hennes knytnävar som slår i bordet. Men i all ära, detta är en toppentjej, bara inte i alla lägen. Ibland skymtar ett leende förbi och då ska man passa på att vara närvarande!

image31

Jag slipar mina vapen


Tagliatelle, pastasås med kyckling, champinjoner och paprika. Sallad med keso och pesto på det!  Lite disco i köket med småsykonen och pappas nya skiva. En sväng på affären lite wasabi- och pistagenötter. I de stora hela, jag har en hemmakväll!

Och jag ska njuta njuta njuta av min bleka blanka vita helg!

DE BULTAR BULTAR BULTAR


Jag skruvar på mig från höger till vänster
tänker framlänges och baklänges
framåt och bakåt
på framtid och dåtid
och på nutid

Jag skruvar på mig från höger till vänster
känner efter och lyssnar
håller inne och släpper inte ut
fruktar och befarar
vad blir slutet

Jag skruvar på mig från höger till vänster
biter ihop och stirrar
högvarv högvarv högvarv
vänster eller höger
kurva


She's gone..

Igår tog vi våran sista öl tillsammans på Olerays. Nu har fröken pushig lämnat Sverige för att prova på livet i London. Lilla Jonna jag önskar dig allt gott och hoppas att du kommer hem helskinnad. För fan vad roligt vi ska ha sen!! Minst lika kul som vi haft! Kommer sakna dig som fan, damn!



JONNA!    Smygfotad!

Surtisdag

Regn, slask, plusgrader och det här ska kallas för januari? Värmen klagar jag absolut inte på, men blötan och regnet, de gör mig fullständigt galen. Man hinner knappt sätta ner sin fot på marken så är man gemomblöt. Varför ska de vara så att vädret påverkar ens humör så fruktansvärt ibland, damn!

Idag har jag flängt runt på banken och forex med Jonna. Sofia dök så småning om upp också. Lyckoostarna som ska åka till London på torsdag, på obestämd tid. Nåväl.. jag måste nog sno deras biljetter och hindra detta. Ska bara fundera ut en plan.

Sen käkade vi på MCM, nästan en helt värdelös macka som inte var värd femtio kronor. Blöta skor tog mig till bussen och mot Varvet. Såg på Nalle Puh firar jul med min treåriga syster, aldrig sett bättre film alltså! Okej, jag är jäklit neggo idag, men jag vet ju varför.

Imorgon blir det några sista öl på Olerays med Jonna och company, sedan ska vi ta ett tårfyllt farväl!

/E.

Måndag


Jag känner mig väldigt ansvarslös faktist. Har varit hemma i ungefär sju veckor snart och inte har jag fått fingrarna ur arslet för det. Men det har varit så fullt upp med annat, jag har liksom inte tagit mig tiden till att engagera mig. Men idag har jag faktist sökt lite jobb, en början iaf. Börjar bli trött på att bo hemma eftersom man aldrig riktigt får vara ifred och göra som man vill. Eller, springa uppe om nätterna snarare. Måste fixa till dygnsrytmen, den är helt fucked up! Ett jobb och en lya, de skulle sitta jävligt fint!

Har bakat kladdkakemuffins idag! Sjukt gott må jag säga! Tyvärr tog dem slut på en gång för syrrans kompisar var rätt glupska. Nåja, ett parti TP och sedan lite film med dem. Haha, förlåt Louise men du har ju så trevliga kompisar!

Avskedsfest

Mot kvantum med påsar och väskor i händerna. Jag använde benen och tog en promenad dit. Mötte upp Adam och Elisabeth och så släppte vi loss i butiken. Ballonger, serpentiner, melon, chips och diverse snacks blev det. Sedan väntade vi på en buss i all evighet och gick sedan till TA och hämtade Jonnas hemnyckel. Vi tog med lite smörgåstårta och dricka också. In med ölen i kylen och smörgåstårtan i magen. Vi gjorde banderoller och blåste upp ballonger som vi hängde upp överallt samt massvis med serpentiner. När Jonna anlände blev hon smått rörd och sedan började folket strömma in. Det var en trevlig stämning och de flesta var i gasen.

Vi fick för oss att leka charader och eftersom vi inte hade ett riktigt spel skrev vi  våra egna lappar. Jag säger ju då det, fan vilka sjuka grejor jag fick göra. Men det var jävligt kul och ingen höll inne på inlevelsen. Så våra liv blev nog förlängda av många skratt, fast å andra sida kanske inte. Men om vi resonerar såhär, alkoholen förkortar livet och ett gott skratt förlänger. Då kanske det kompencerar ut varandra?!

Denna lilla fest arrangerade vi för våran toppen brud Jonna som ska lämna oss på torsdag. Ja, inte nu för all framtid med iaf ett par månader framåt. Hon ska leka tuff och flytta till London. Va, ska de vara nåt? PYTTSAN! Nä, fan så jävla tråkigt. Det känns riktigt pissigt! Men jag ska önska henne lycka till ändå. Jag skriver sedan ett snyft inlägg när hon hoppat på planet och lyft.

Idag söndag känner jag mig sådär som man brukar dagen efter. Seg och skakig och hade ett rejält illamående tidgare under dagen.

Nu kära vänner ska jag dricka juice!
På återseende/ E.


   

En fredag i mitt liv

Vad gjorde jag i fredags? Det känns som väldigt långt borta. Men nu när jag tänker efter så gjorde jag inte mycket alls. Sov hela dagen för jag mådde kasst. Sen släpade jag mig ut i snöregn ovädret och gick ner till TA. Jonna jobbade så jag och Elisabeth försedde oss med gratismat. De slår aldrig fel. Gott var det också. Som tack för de fick vi hjälpa Jonna att städa lite, men det var så lite så.

En torsdags kväll

Back at home! Jag och Jonna drog en kaffe på Roasters och snackade skit. Sen släntrade vi hem till henne och kikade på Fight Club. Jävlar så äcklig film. De enda ord jag kunde få ur mig var "OH FYFAAN!" och "MEN GUUUD!!" Samtidigt som jag snurrade runt håret på fingret och min hud knottrades. Jag klarar bara inte av att se sådant. Jävla slagsmål!

Hey there people, I'm Bobby Brown!

Några dagar har gått och jag har hängt runt. I tisdags hade vi filmkväll hemma hos jonna. Mot småtimmarna när alla skulle tränga in sig i bilen för att åka hem tyckte Elisabeth att vi skulle köra lite OXOXOX. De hela slutade med att Marcus slog på cdn och ut strömmar Frank Zappa  - Bobby Brown och ett lugn sprider sig över oss. När de första raderna börjar sjungas så hänger alla i bilen på. Så jävla komiskt. Tror vi skrattade en halvtimme efteråt till de!

Onsdag - Jag, Jonna och Elisabeth drog till skolan och hälsade på våra gamla lärare. Ulf blev verkligen jätteglad när vi kom! Riktigt kul att snacka lite skit med min trogne Ulf. Han har hjälpt mig så mycket. Ett stort tack till honom!
Sedan blev det fika på TA i ungefär fyra timmar. Vi tjejer har verkligen problem, riktiga problem!

TODAY - Torsdag. Kände mig helkonstig när jag vaknade och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig an. Har sovit jättedåligt och drömt skumma drömmar. Jag ringde iaf till Johan och bad honom komma in till stan senare för en fika. Vi snackade skit några timmar och drog sedan en vända på stan. Nu sitter jag hemma hos pappa och ska snart kila iväg till Jonna.

Må gott! /E.

Äventyr

Drog till Kulturenshus idag och skulle låna några böcker. Efter ett evigt sökande bland hyllorna hittade jag de jag skulle ha. I disken när bibliotikarien drar mitt lånekort visar det sig att jag har en skuld på 208 kronor. Var bara att betala och se glad ut. Sedan blev det en trevlig fika på TA med Elisabeth, Adam, Marcus och Edvin. Promenad hem och en sväng förbi farmor.

Vaknade klockan tretton idag och är jävligt pigg fortfarande. Nu ska jag och Jonna äventyra ute i natten! Tur att man har nattmänniskor till vänner. SEE YAA!!

Mer böcker åt folket!

Det är något visst med en bra bok. En bra bok fastnar! Och man får sig ofta en rejäl tankeställare. Man kan gå i flera dagar och fundera på personerna, händelserna - till och med ibland känner man igen sig. Så det är inte konstigt att jag nu sitter här och känner mig helt omskakad - av en bok. Precis plöjt igenom de sista hundra sidorna av en helt fantastiskt bra, perfekt berättad kärlekshistora! UNDERBART!

Party lördag!

Så var jag ensam i en stor lägenhet inne i stan. Snoret rann från näsan och min hals värkte något fenetriskt. Men så börjar det plötsligt ringa hundra tals gånger i min mobil. Folk har hört rykten om att jag sitter inne med en tom lägenhet och vill hemskt gärna komma och dricka bira! Jag säger nej nej och åter nej. Men på något vis lyckas alla övertala mig och det strömmar in folk. Förfest at my house! Sedan blev det utgång på Olerays och sedan vidare på Cleo. En toppenkväll! Jag är verkligen inte svår att övertala.. så snälla försök inte om jag en gång säger nej!

Skumt och skruvat - igen. Skulle jag vilja beskriva den här kvällen som. Jag lyckas alltid med något. Idag är det ingen bakis dag och ingen ångest heller. YEAAH!

We sure are cute for two ugly people!

Som sagt, det blev en riktigt lugn kväll/natt idag. Några filmer och massvis med äckliga onyttigheter som nu kommer lägga sig på min mage. Kommer förmodligen att rulla ur sängen imorgon! Känns riktigt bra! UÄÄK!


image20

ENJOY!  ENJOY!  ENJOY!  ENJOY!  ENJOY!  ENJOY!

Torsdag 3/1

Idag känner jag mig riktigt duktig. Har städat, dammsugit, diskat, gått ut med hunden o tjofaderitta! Sedan blev det fixa och trixa och bussen mot stan. Jag och Jonna gick runt en sväng och drog sedan upp till henne och glodde igenom bilderna från nyårsafton. HAHAHAHA! Är de ända rätta ordet för dem, herreguuud!

Sen drog vi iväg till Edvin och lirade kort och yatzy och drack några koppar te. Nu är jag hemma och jag har jävligt ont i ryggen och halsen. Skit skit skit. Blir nog inget party i helgen.. man kanske skulle passa på att ta de lite lugnt. Men de får vi ju se när helgkvällarna stundar till!

Och en annan sak, min jävla IPOD är borta. Den försvann på nyår. Antingen har jag supit bort den eller så var det nån tattare som snodde den. Min mössa är också kaputt. Mamma tyckte synd om mig så jag fick pengar till en ny. Nu klär jag i svart.

Gonatt!

Produktiva EMMA!

De här måste ha varit min mest produktiva dag på väldigt länge. Låt se, idag har jag.. suttit framför datorn, suttit lite till och lite till. Varit och handlat och sedan suttit lite till och lite till. Sett på en film och nu sitter jag här lite till. Imorgon får det fan bli något annat!

image22

R.I.P


FIND PEACE, MIRJAM!




Nyårsafton

Så var det 2008 nu då! Den första dagen på året har jag tillbringat i mjukisbyxor framför teven, datorn och sedan en massa sömn. Kan inte påstå att jag mår som en prins idag efter gårdagens bestyr. Smällar man får ta, I GUESS!

Ja, det var party hos Edvin igår. En hel hög med människor bland alla brukar, flaskor och glas. Det spelades gitarr och det var allsång. Det var hemskt trevligt! I ungkarlslyan fanns ingen vinöppnare så jag och en okänd grabb knackade dörr i hela trapphuset men ingen var hemma, så det var bara att knata till nästa hus. På andra dörren öppnar ett slem, gud så pinsamt. Jag kände igen honom men förmodligen inte han mig. Jag knäckte en vinöppnare men den andre höll. Så jag fick min flaska öppnad till slut. SKÅL SKÅL SKÅÅÅÅL! Databordet brakade ihop och datorn for i golvet, även sängen brakade. Haha, är de fest så är det! YEE!

Finns massor om denna fest att berätta men jag tror jag håller in på detaljerna. Just nu vill jag bara ha JUICEEEEEEE! Är påtok för slö för att orka gå och köpa de själv. Bah!


image21

GOTT NYTT JÄVLA ÅR! 08!!

RSS 2.0