NU RESER VI! YEAH!

Åh, regnet öser ner! Jag äter lite fil för att försöka fylla magen med något. De går ganska bra att svälja ner, gör lite mindre ont. Älskade A-FIL! Nu är jag klar med packningen, tror jag. Påtok för mycket med mig, alltid. De går inte att välja, för man vet ju inte vad man kommer känna för att ha på sig alla dagar i olika väder. Bettan sa, ta inte med så mycket du får låna av mig. Jo de låter fint, men vi blir ju inte där helatiden. Shoppa ska jag göra som tusan, men ska försöka spara mig till vi kommer till Stockholm. Beyond retro, Urban outfitters, Weekday, Top Shop och Monki. Såna mysiga butiker som vi inte har här hemma, som jag längtar! Åh ja. Jag längtar till allt. Allt allt. Alla människor jag ser fram emot så mycket att träffa och mmm jaaa. Oj, nu mullrar de som tusan ute också. Kör tåg i åska? Läskigt! Tur att jag har Jonna med mig, baby!
Vi ska ses halv fem på tågstationen, våra mammor vinkar av oss. Hihi, lite sådär som om man vore tolv år. Då åkte jag visserligen inte tåg själv, nä. Första gången var jag femton. Första resan själv, med Evelina och Maja. Haha, minns ni de tjejjer? Spontantrippen till Stockholm. Ojävlar så varmt det var i Cernys etta. Lovar, de är lika varmt här inne i mitt rum. De går inte att vädra direkt heller, ingen spärr på fönstret. Jag smälter. Så mycket som jag smälte ute på gräsmattan tidigare idag. Stekarsolen. Men nu regn åska muller buller. Bulla! Mamma har köpt bullar idag också, mycket transfetter säger jag, skämt o sido. Jag skulle bara säga hejdå sådär, blev visst lite mer än så.

Hejdå i alla fall! Don't miss me! ;)

Sockerpärlor

Pom pom pom! Min hals är fortfarande ett vrak och man skulle kunna tro att jag tillhörde snigelsläktet. Plus att det spränger i mina öron och allt jag försöker äta, smakar ingenting men det är nog lika bra eftersom det går stötar genom hela kroppen när jag försöker svälja. Pang pang pang!!
Kör med lite bamyl koffein och te med honung i till frulle.

Nu är det bara ca sju timmar kvar tills vi ska åka. Jag har suttit hela morgonen och grubblat över vad tusan jag ska packa med mig, vad jag ska ha på mig på tåget, om jag ska orka fixa någon matsäck, sätta in ny musik på mp3n osv osv. Fick ett sms av Elisabeth för en liten stund sen "Hej tjejjer! Vad vill ni ha till frulle imorgon? Våfflor?" Jag menar, hooow cute! Åh jag saknar Bettan, helt klart.

Nej nu måste jag packa och dona, mamma ville att jag skulle följa med och se på någon båt också. Öhm. Jag vill helst sitta inne tills vi ska dra, kurera mig. Dricka te. Hej!






Elisabeth och Jonna! Snart är vi en trio igen! Sötgummor!


MEN INTE NU!

Pisspisspisspiss piss piss pissigt är de enda ordet. Jag mår fan piss! Jävla förkylning som ska komma nu, just i rättan tid. Eller så inte, verkligen inte och absolut not! Blääh jag har så himla ont. Kan knappt svälja. Sunk! Har gurglat saltvatten och fått i mig honung och nu ska jag snart ta lite sömn på de hela.

Har vistast ute i solen hela långa dagen också. Tror minsann de har satt sina spår. Mycket bra. Har även fått mig ett samtal med Bettan som ligger hemma i Öret och väntar på oss med världens influensa. Vi kanske måste kurera oss hela helgen? Nej gud, så ska de minsann inte bli!
En sväng på stan med syster där vi råka stöta på farmor som gav mig en slant och för den köpte jag mig en ny bikini. Med körsbär. Sött. Sola på floras och en fika på Roasters. En cykeltur till Robin, lite skitsnack och sådär. Massa läsning på balkongen, hämtat ut tågbiljetter och sen lite mer läsning på balkongen. Nu är jag helt slut. Nu blir det sömn. Får packa och städa imorgon.

good night and sleep tight, you


Orättvist!

ONSDAG! Ja, aldrig ska då någonting få vara tipp topp utan minsta störning i kanten. Är man ledig och solen skiner som tusan ska det självklart finnas något att haka upp sig på. Idag vaknade jag med världens förkylningsklump i halsen, mys? Nej, detta går jag inte med på. Får verkligen hoppas att det går över under dagen. Vill inte resa bort och känna mig krasslig. Så nu slutar jag tänka på det helt enkelt. Funderar på att smyga in och väcka min syster, jag vill till stranden! Nu nu nu. För ikväll måste jag tvätta en massor, hämta ut tågbiljett för hemresan, packa, städa, ringa Elisabeth och miljoner saker. Hihi. Är lite smått lycklig ändå. Hade den sjukaste drömmen inatt, om någon. Jag minns dock inte riktigt hur den slutade, kanske verkligheten får dra sista strået.

Hej!


Feelings

Jag lämnade jobbet med blandade känslor idag. Jo, för nu har jag gått på semester. Helt underbart men oj vad jag kommer sakna vissa! Men det hinner jag nog tänka på, eftersom vi åker på torsdag. Jag och Jonna. Äntligen äntligen! Fy vad ruskigt kul vi ska ha. På resande fot i nästan två veckor. Åhåhååhåhhhhhhh! Lovely.

Miss you.


I want you

Jobbat från halv åtta i morse till halv sju ikväll. Cyklat hem. Åkt och handlat med mammii. Gjort sallad. Ätit. Tittat lite på tv. Bokat en snuskigt dyr tågresa hem. Bäst att slänga sig i säng så jag orkar upp nollsex nollnoll imorgonbitti. G'natt.


MMM!

Jo gårkvällen blev riktigt trevlig minsann. Dock blev inget som tänkt. Alla bangade ur utom jag och Andrea så vi drog till city Robin på party istället. Mest Maxare men sånt är mys. Blev senare Grace och dansa hela natten lång. Pommes och dipp sen var jag tokmätt. Isak och hans vän Andreas fick bära hem mig. Kort och gott, tokrolig kväll.

   

andrea cityemma cityrobin någons pojkvän
jag isak andrea
isak andreas

HAR NI SETT MIN KARL?


Finvin är fulvin

Bakis på finvin mjölkdrink och öl. Långpromenad till Varvet stranden. Solat i gräset bland miljoner fyrklöver. Underbart.





allt som är rött

Sitter och dricker lite fulvin finvin rödvin och lyssnar på Maia Hirasawa. Mina naglar har precis blivit rödmålade. Jag skulle behöva ett par röda skor till min nya vita toksöta klänning. Lite sent påtänkt nu, de med röda skor. Dagen har spenderats tillsammans med Systrarna Jensen. Jag har fyndat den coolaste resväskan. Gammal femtiotals modell med låsspännen. Mmmmm älskar den redan! Kanske den får hänga med på tågtrippen? Lite otymplig att bära, ja det må hända. Iiih. Nu blir det lite mat och sedan är det bara att göra sig i ordning inför kvällens bravader. Blir att sitta nere vid stranden med fina människor och dricka gott och mysa. Tror det blir härligt!

felfelfel

Tröttötröttötrötöötötöröötötötröööööött. Så himla trött. Kaos och kalabalik på stängningen ikväll. Jag var så trött och snurrig. Hemma sent, efter tjugotre. Åh. Nu måste jag skutta i säng för det är assmöte imorgon klockan nio. Sen jobb igen, från tolv till tjugotvå. Mys eller. Assmöte är dock mys. Så de gör inget att jag får lite lite sömn. I helgen är jag ledig så jag hoppas på mycket sol. Då ska jag minsann bada, massor.

Melissa Horn - Långa nätter

Onsdagsklubben

Här sitter jag med sömnen i ögonen och dricker lite kaffe. Igår efter jobbet blev det onsdagsklubben Kafelino. Drog ut med Evelina och Maja och det var ju himla kul att träffa Maja igen, länge sen sist. Smockat med folk överallt och jag stötte på bekantskaper lite här och där mest helatiden, vilket gjorde att jag tappade bort E och M och blev smått förvirrad. Men mitt i allt så träffade jag Lisa som jag inte sett på år och dagar. Nästan. Hon var tillbaka från Stockholm och Spanien och gud vet allt. Hon kallade mig för hamburgerEmma och sa att oj vad olik dig du är vilket långt hår du fått och sen påstod hon att jag var vacker. Tackelitack. Tror jag fnissade mest.
Stannade bara i någon timma och sedan prommade city Robin och hans vän hem med mig. Skönt att inte behöva gå hem från stan mitt i natta liksom.

    

lisafisa emmablemma majabajja evelinapina

nötskal

Godmorgon. Idag blir det inte så mycket annat än jobb. Men vad gör de, desto snabbare dagarna vill gå nu så är jag glad. Blåbärsgröt till frukost och några koppar kaffe i min nya favorit mugg. Idag verkar det bli soligt och fint. Igår spöregnade det och stormade från morgon till kväll. Jag cyklade till jobbet och det fanns nog inte en torr fläck på hela mig när jag var framme. Men det var kul, lovar. Regnet som piskade i ansiktet. Jotack, mina kompisar på jobbet skrattade. Galenskap!



 klurigt

Galenskap

Mitt rum är fortfarande en mess och de står tomma glas mest överallt. rövar lyaaa. De är inte alls så som man kan tro, nejdå. Här har det minsann inte varit någon fest, inte på långa vägar. Möjligtvis att jag har varit lat och barabetat igenom hälften av mina grejjer som ligger ouppackade. Jag njöt så mycket av ledigheten igår så de ryckte i ögonlocken. De blev en riktigt lång lunch på Jonnas jobb med Evelina. Andrea svängde även förbi och berättade om resan och barskolan i Spanien. Mys.

Var världens tokregn igår, som havet på marken. Man kunde säkert se maskarna, uhu. Jag och syster bokade tågbiljetter åt henne och Sara. Hennes poolare. Helt galet vad priserna åkte upp o ned lite sådär så vi blev nervösa och sprang omkring och försökte boka på olika datorer ja rörigt men tillslut fick vi de billigaste som var dyrt nog ändå. Mamma var så snäll och åkte in till jobbet trots att hon semestrar, för att boka hotell åt oss. De blir tre nätter på de nyaste Clarion Hotel! Galet nice. Nu är det bara hemresan kvar att boka, de tråkigaste.

Gårkvällen avslutades med ett glas rött och massa choklad, yum? jojojo.


Nu är syster påväg till stugan, fusk fusk fusk. Pappa fyller år idag GRATTIS PAPPA! :) Gammelpappi. Jag köper en present senare. Ikväll äre jobb men ett relativt soft pass från 17 till 22. Jag stänger med Elin. KULJAO!

lite luddigt, men vafan

Hejjhej morrn morrn o allt. Jag har sovit massor med timmar inatt och känner mig rätt pigg och utvilad nu. Sitter här i lugn och ro och dricker nybryggt kaffe. Gammal kaffebryggare från femtiotvå. Lyssnar på Lasse och försöker förstå. Fast vad vet jag inte. Vet jag någonsin något? Orka bli djup. Äh!

Igår trotsade jag min trötthet och drog på mig min snygga sh wct jacka och promenixade ut. Hamnade på Kvantum och oj hej någon bekant jobbade visst. Hej läget med dig jo tack jävligt trött tss du springer ju runt och är ledig ledig vafan nej jag har redan jobbat tio timmar idag jag klev upp halv sex ojdå då hade vi inte ens kommit hem haha vadå kommit hem från vadå ja men krogen och efterfesten va vadå varför var ni ut igår vad var det för speciellt igår då jo du vet det var lördag. LÖRDAG?! herregud var det, är de söndag idag omg jag trodde det var torsdag fan vad förvirrad jag blir jag skojjar inte jag trodde verkligen det kanske dags att vakna verkar som det ska du ha en mjukglass nej tack de är bra jo kom igen nej nej det är bra jo men jag bjuder välj här ja men okejdå jag tar en med massa noisettesås okej mmmmmm tack varsegod hoppas de smakar smaaajl jo de hoppas jag med vi kanske ses hej

dimmigt och obegripligt jotack
min glass var god och jag promenerade jättelångt
bort bort bort och funderade
tills jag nästan var hemma men farmor såg mig från sin balkong och vinkade upp mig
söta farmor jag har inte hunnit hälsa på dig förlåt
hur som helst satt jag där i några timmar och surrade med na'
sen gick jag hem och sov

idag ska jag och luncha med evelina. hej.

Bad i blom

Mest av allt vill jag bara lägga mig ner och somna med bums. Hajjar ni hur trött man blir av att kliva upp halv sex, cykla till jobbet, jobba i tio timmar och sedan cykla hem. När man väl kommit in genom dörren har tretton timmar av dygnet redan gått, hejja. Varav alla dessa timmar på jobbet då man kutar runt konstant utan vila. Jo en rast på trettio minuter, hinner kanske sitta i femton. Ah, ja. Hårt liv som alltid. Igårkväll somnade jag nästan i farstun. Nä, men klockan åtta. Bla bla bla Emma gnäller. Nej, tänkte bara göra klart här för mig själv att de är ett hårt och slitsamt jobb jag har. Min rygg är trasig och mina ben helt matta. Mitt rum är ett kaos av flyttkartonger och prylar överallt, när ska jag hinna dona irodning med de då? Åhåhåhåhhhhh. Nåväl. Imorgon är jag ledig, jag är lycklig! Får ta tag i grejjerna då.

Går mest bara och väntar på att det ska bli den 31a juli. Hur underbart ska de inte bli? Jag och Jonna på tåg roadtrip genom Sverige. Värt värt värt värt. Elva dagars semester och jag reser runt på varenda en. Hihi. Vet ni! En annan grej.. Idag när jag cyklade hem tog jag sommarens första dopp. Varmt som tusan och vattnet såg inbjudande nog ut. Slängde av mig kläderna och skuttade i från en liten brygga. Jag tyckte minsann att mina blommiga underkläder dög att plaska i. Var väl knappast någon som såg, kanske en mås?

tröttelitröttttt men hej på er!


Flytt och biljetter

Trots min ofantliga baksmälla igår var jag tvungen att hjälpa till och flytta. Herrejösses vad de flyttas. Nu bor jag slutligen tillsammans med min mor och syster igen, och även mammas snubbe. Ah trevligt och så fint här. Har dock inte hunnit packa upp något ännu eftersom jag stöp i sängen igårkväll direkt efter sista kartongen var uppburen. Idag har jag varit på jobbet från 09 till 1930. Roligt nog. Dock var det möte på morgonen och jag och Lina hade en timme kvar innan vi skulle skutta in och jobba så vi köpte oss en kulglass och stekte en stund i solen utomhus. Men det roligaste idag måste nog vara att jag precis har bokat min och Jonnas tågbiljett ner till Örebro. Sprang faktist ner till Preem och hämtade ut dem också. Åh jag längtar som tusan. Har nu både tågbiljett och konsertbiljett till Winnerbäck. Kan inte bli bättre! Åhåhåhåh! Känns verkligen som att jag behöver de här, en liten semester i goda vänners lag.

Nu behöver jag sömn för imorgon äre jobb igen. 0730 till 18, för den som ville veta. Desamma på söndag. Jag är trött. Hej!


Idag igår söndag onsdag

Dagarna bara springer iväg, jag vet knappt vart dem tar vägen. Är det verkligen fredag idag? Igår var det söndag för mig. I onsdags firade vi våran chef som fyllde 23. Jag var klädd i en benvit sommarklänning med brodyr och pärlor. Bikini, blommig sjal och hjärtan i öronen. Sött. Jag och Johan promenerade hela vägen upp till Porsöberget, tog en hel timme och soligt och varmt var de. Grillparty och en massa trevligt folk. 90 procent Maxare men kul för det. Efter mat och en herrans massa vin, öl och drinkar bar de av i taxi mot färjan. Solen var med oss och humöret lika så. Där satt vi fram tills 02 då båten stängde. Jag vet inte riktigt hur mycket jag blev bjuden på, men kanske en gnutta för mycket. Jag och ett gäng drog vidare på efterfest hos en snubbe och där fortsatte vi kalaset och avslutade med lite makaroner. Alla somnade i en hög frammåt morgonen, några timmar senare tog jag mina skor i handen och gick hem. Finns bara ett ord för igår. Bakis. Bakfylleångest. Till tiotusen.

WINNERBÄCK!!!!!

Jaaaaaa! Fick ledigt från jobbet! Från 31a juli till 11e augusti. Nu ska jag och Jonna boka biljetter för våran lilla tåg roadtrip. Mysmysmysmys. Men de bästa utav allt. Konserten på Zinkensdamm den 9e augusti i Stockholm! Åh gud, jag längtar ihjäl mig. Övertalade syster och hennes kompis att haka på, de kommer bli grymt. Tänkte dra och hämta ut konsertbiljetterna nu. Lars Winnerbäck FTW!! Har bokat precis! JA JA JA JA! Någon som vet när man bör börja köa för att komma bland de 800 första?



Cowboyhatt och piska

Igår. I lördags. Drog ut på stan och lurade in Johan som sällskap. På Kupan gjorde jag ett riktigt fynd, frågan är om jag är ensam om att tycka det. En ljuslila och blå wctjacka från åttiofem i minsta barnstorlek. Ah jag lovar, grymt snygg om man kombinerar den rätt. Endast tjugofem kronor. Sen svängde vi vidare och blev plötsligt hundvakt för en stund mitt ute på storgatan. Vi träffade Johans syster med pojkvän och oj så trevliga dem var. Mys människor med söt liten pudel. Efter hundvakteriet slog vi ihop med Jonna och fick gå födelsedagsärenden. Tokstressade sedan runt och köpte världens finaste sjalar på Indiska. En vitblommig i massa färger med fransar och en nästan identisk fast svart med rosa rosor. Mmmmm kunde som inte välja. En vit liten klänning med knappar också. Lite nytt nagellack och ett par örhängen fick också följa med hem.

Tokstressigt och hemma vid fyra, ombyte, sminkning, fixa frisyr och nya kläder på. Vit och blommig med remsandaler. Ja de var fint. Blev nämligen Westernfarm. Förfest hos en tjej på Mjölkis med massa nytt folk. Trevligt som tusan. Taxi till Loet vid tjugoett och en fyra mils bussresa in till Boden och Westernfarm. Oj så galet med människor, alltifrån småglin till gamlingar. Men tokroligt hade vi. Red på tjuren och stukade tummen, drack fatöl som spilldes lite överallt, köpte ett hamburgerbröd med sallad för en femma och sen dansade vi till något band och röjjde loss. Bussen tog oss tillbaka till Luleå någon gång efter 02. Jag somnade lite sött mot Johans axel och när vi väl var framme var de tydligen dags för fyllekäk på Max. Vi klockade! De tog 46 minuter från de att vi kom dit tills maten var klar. Lol lol lol. Visserligen var det en fet kö men så länge ska det fan inte ta, urkass personal alltså. Bah. Kände mig lite ynklig och ville inte sova ensam i pappas stora lägenhet så jag bad Johan följa med och slagga i ett hörn. Somnade omkring nollsex i morse. Jösses.

Vi vaknade sådär efter 3-4 timmars sömn vid halv tio när familjen stormade in. Sen bänkade vi oss framför tvn och hånade värdelösa barnprogram i några timmar. Pappa lagade lunch åt oss, amerikanska pannkakor! Mums riktigt gott. Sen packade jag ihop lite grejjer och så promenerade vi hemmåt. Lång väg och tung väska. Halvvägs vinkade jag av Johan och tackade för helgen.

Har känt mig mest ynklig och seg idag. Inget illamående alls dock. Surrat med syster och hennes vän Sara mest hela dagen och mamma lagade godaste middagen. Sen somnade jag. Inget bra. Vaknade för en timme sedan och trodde att det hade blivit måndag. Fick panik eftersom jag trodde att jag hade försovit mig. Puuh, tur nog hade jag inte det.

En riktigt fin helg men nu är den över. Har en relativt soft arbetsvecka framför mig. Börjar med ett mysigt öppningspass imorgon. Borde försöka lägga mig och somna om igen men är lite sugen på en kvällspromenad. Vi får se. Btw, min kamera hade inget batteri igår. Jag blev väldigt besviken på mig själv för att jag inte hade kollat upp det. Kunde ha blivit många fina bilder utifrån cowboy land.


Saturday and im in love

Sitter och dricker te ur världens sötaste kopp. Lagomt fint väder och jag är i toppform. Vaknade för övrigt klockan åtta i morse. Kröp upp i soffan med ett stort täcke och såg på film, Tillsammans är man mindre ensam. Vacker. Jag och Jonna såg LEO igår, riktigt skum rulle de. Alla dog och depressionen var på hög nivå. Vi skrattade mest. Hur lyckas vi alltid med sjuka rullar gumman?

Idag ska bege mig ut på staden och köpa något blommigt. Ibland känner jag mig som en liten blomma. När vi flyttade in på Lövskatan kom Tocke med presenter åt oss. Bland annat fick jag och Jonna varsin kaktus som skulle utgöra våra personligheter. Den ena var taggig och den andra mjuk. Gissa vilken som var till mig? Han har även sagt att vi är som Piff och Puff. Fast vi har inte riktigt klurtat ut vem som skall gå under vem. Hmm, han har sina idéer. Nog om det. Sol blommor second hand kaffe fina människor och allmänt mys väntar. Puss.

Lars Winnerbäck

Cyklade precis förbi färjan nere i norra hamn. Båten var fullsatt med hundratals människor och solen sken över dem alla. På högsta volym spelades självaste Lars Winnerbäck i en underbar version av Kom Änglar. De var så jag ville kräkas. Så magiskt. Kramp i magen, ryck i kroppen. Jag stannade cykeln och lyssnade en stund. Även om jag kan spela hans skivor när helst jag vill kändes de mer att höra musiken, rösten.. allt, på ett annat vis. Så öppet. Påminde om konsert. Nionde augusti, då röjjer jag loss på Zinken i Stockholm. Inget får eller kan hindra mig! Då ses vi Lasse!


// Love from Emma

Feeling greeeejt!

Hejhejhej! Jösses vilken vecka det har varit. Jag har jobbat som galne Gunnar mest helatiden. Tror jag fått ihop 42 timmar på bara fyra dagar, det är inte lite. Inte så konstigt att jag somnat som en stock när jag klivit innanför ytterdörren om kvällarna. Tufft har det varit, men riktigt kul! Går så himla bra på jobbet så jag känner mig nöjd. Nu har jag ledigt i helgen och inga direkta planer alls. Eller ja, visst har jag saker som är på gång, men inget bestämt. Ikväll tänkte jag ta det riktigt lugnt och hyra lite film och mysa. Imorgon har Johan bjudit med mig på värsta hålligånget ute på Westernfarm i Boden. De lär vara grymt och riktigt roligt, dock vet jag inte om mitt festhumör är på topp. Känner mest för lugn och ro. Hoppas på lite sol imorgon så man kan bättra på brännan, som knappt existerar doh. Hur som helst, vi får se vad som sker! Tjolahopp!





På Lövskatan, dagen efter inflytten. Påväg ut på stan med Evelina och Sanna. En bild jag inte tokler på dessutom! Pöh!


På Lövskatan just nu

God morgon god morgon god morgon! Ser ut att bli strålande väder idag, de gillas. Jag har precis duschat och nu ligger jag i sängen bland rosenlakan. Hur härligt är inte de? Massor. Jonna snusar tungt i sängen bredvid mig så jag passar på att låna hennes laptop lite, hihi. Funderar på att jävlas med henne, typ hämta en hink med iskallt vatten och hälla över henne. Fast, hämden är ljuv, vill inte veta vad hon skulle hitta på mot mig här näst då. Nej, men om en stund ska jag ta och väcka na'. Vi ska på stan och leta en födelsedagspresent åt min mamma som faktist fyller år idag! Grattis lilla söta mamma! Ska hem ikväll på middag och tårta, iih.

Måste bara tillägga att vi var klara med stängningen strax efter tjugotvå igårkväll. Jag känner mig stolt, de har aldrig hänt att de gått så snabbt! Hanna var så himla duktig så jag behövde knappt bossa över na' utan saker och ting blev gjorda ändå. Tipp topp! Är även lite stolt över mig själv för att jag klarade av allt kontorsgöra på egen hand. Hade ingen och fråga så jag fick klura ut allt själv. Nej men det känns kanon! Allt går frammåt, yeey.

Jag mår bra idag plus att jag är leeedig. En dag bara, men det är bättre än inget alls. Nu drar jag igång dagen. HEJ!

Vilken jävla muffin

Jaha, då hade man avklarat ännu en dag på arbetet! När jag kom hem sådär lagom vid tjugotre käkade jag en sen middag beståendes av fil och banan. Tänkte rota fram något gott.. auum letade i frysen och hittade en ensam övergiven pepparkaksmuffins. Stoppade in den i mikron och när jag skulle ta ut den för att förtära smaskigheten märkte jag att den liksom var flytande. Det var inte muffins, de var köttfärsås. Men vem i hela fridens namn fryser in de i en muffinsform? Måste ha varit min far. Tror det var Emils barnmat eller något. Ska lämna den framme imorgon och skriva en liten lapp om mitt misstag. Undra vem som kommer skratta mest? Kan lova att jag fick mig en rejäl dos av fintter själv.

Barnkänslor

Kände mig som ett litet barn när jag steg upp denna morgon. Vaknade kvart över sju, tog med mig täcket och satte mig i soffan framför tvn. De enda som visades var barnprogrammen. Dock tog jag med mig tidningen och de fick väl min barnkänsla att sjunka några grader. För jag kan inte komma ihåg att jag brukade läsa tidningen när jag var liten. Nej, men helgmornarna minns jag allt. Åh, alltid lika mysiga. Man vaknade före mamma och pappa, smög upp och slog på tvn, kikade i skålen om det fanns kvar något godis som det nästan alltid fanns. Så satt man där och mös med gotta och såg på Lattjolajban. Givetvis fick man dela med sig till Linn och Louise. Remember girls? Sen frammåt niotiden klev de vuxna upp och hade man tur kom de in med frukost (varm choklad och mackor) åt oss så vi kunde se klart på barnteve. De här minnena är som starkast från när vi bodde ute i Gammelstad, Kyrkbyn. Då mamma var tillsammans med Peter som hade en dotter vid namn Linn. Eller hade, hon finns ju fortfarande. Ett bonussyskon. Plus i kanten! Fina tider.

Mornarna hos min och Louises far var helt annorlunda. Där vaknade alla ungefär samma tid och frukosten ägde rum i köket. Jag och min syster tyckte alltid att de liknade en hotellfrulle. Med alltifrån fil till kokta ägg och pannkakor. Där vi skickade saltet över bordet genom att pila iväg det. Anna-Karin var med på den tiden också minsann! Herregud vad länge sen det är. Och nu har pappa två barn till med denna underbart snälla rara kvinna. Ja, mina söta småsyskon Sara och Emil. Och här sitter jag, hemma i deras stökiga men mysiga längenhet och ska snart dra iväg till jobbet. Men först måste jag diska, plocka undan lite och fixa matlåda. Duscha och lämna igen filmerna från igår. I höst fyller jag tjugo jävla år. HERREGUD?!?!?!

Peace.

Nu är jag här igen!

Ångrar mig angående genomgången av veckan som gått. Det har hänt för mycket för att jag ska orka skriva ner allt så noga. Jag har hur som helst hunnit flytta till Lövskatan med Jonna, Marcus och hans flickvän. Vi delar på en tvåa med kök som är öppet mot vardagsrummet. Riktigt fin lägga med fetaste ballen (balkongen). Dock blir det inte långvarit för min del. Känner att det är påtok för långt till jobbet och för mycket folk överallt. Så jag flyttar ut igen. Sen, senare denna månad. Förra helgen var det fest på schemat. Jag var ledig och spenderade min dag med Evelina och Sanna på stan. Partyt blev hos min far på Varvet. Dock satt vi utomhus större delen av kvällen. Charader och krossade vinglas och limmotaxi. Söndagen blev lugn som ett stilla hav. Jonna lagade mat åt mig och Tocke och jag åt så mycket att han undrade om jag var gravid? Nej, ingen risk. Måndag, tisdag och onsdag har jag bara jobbat och åkt buss i princip. Tror det blev totalt 32 timmars kneg och tre timmars bussresa och tre timmars väntan på buss, totalt. Övrig tid har jag spenderat sovandes på kudden. Men en liten promenad med Evelina hann jag faktist med här någon dag.

Igår var jag ledig och solen sken som aldrig förr. Var ute i nästan tolv timmar. Umgicks på förmiddagen med mina småsyskon ute i stadsparken där Kuriren bjöd på gratis kaffe. Lökade vidare till floras kulle med Jonna där vi åt en jävligt god glass. Kulglass för att vara exakt. Som vi hämtat gratis från hennes jobb. Ahh sola sola glass glass. Johan ville vara med oss och okej tänkte vi så vi hookade upp med honom och stekte mer i solen på någon bänk och sedan promenixade vi hem till Lövskatan och chillade på ballen. Gick till Coop och handlade grönsaker och mer glass. Mejkade ihop en riktigt god sallad och avslutade den med, ja gissa. Promenad efter maten. Lång promenad. Menar, ska man äta sådär mycket måste man ju motionera också.

Idag var jag tametusan också ledig. Hade tänkt ligga nere på stranden och sola på riktigt, men vädret var inte med mig. Massa moln och blåst. Nej, tur var nog det. Jag är så ruskit förkyld. Rethosta och snorig nästa, slemmig hals och röst som en anka. Mmm nice. Vi trotsade solen och hade en mysig filmkväll. Läskiga filmer. Vem är vi? Jo det är jag Jonna och Johan, eller för all del Walle.

Tråkigt inlägg de här, men det var allt i ytterst stora drag, tror jag. Nu är jag ikapp mig själv igen. Har saknat min blogg lite men jag har fan haft fullt upp konstant. Även om det kanske inte verkar som de. Nåja. Kanske lite sömn skulle göra susen just nu. Jobb imorgon, ovanligt va? ;)


Senila katter är inte att leka med

Hej hejhejhejhej! Jag lever, yes! Och nu menar jag inte att jag överlevde nattpromenaden genom staden bland alla fylleskallar nyss, utan lite mer att jag är tillbaka på bloggen! Den här tiden, lagomt nog. Tänkte dra igenom hela veckan som gått sen sist, men jag börjar med vad som hände nyss. Eftersom det ligger färskast i minnet.

Här hos pappa på Varvet bor det en lagomt störd katt. Visserligen är den femton tjugo år gammal och börjar bli senil. Men varje gång jag och Jonna är här utan att famijen är hemma jävlas den med oss. Så som att pissa på grejer och bajsa på golvet. Jamar och piper konstant. Jonna hatar denna katt, och då menar jag verkligen hatar. Ett starkt ord, men det är sant. Ikväll blev hon kompis med katten. Dom hade till och med en mysstund tillsammans inne i sovrummet. Jag fick nästan en lätt hjärtattack när jag hörde det. Men, den fina stunden varade inte allt för länge. Detta hände vid sextiden ikväll.. och för ungefär en timme sedan när Jonna skulle hem märkte hon att tröjan som legat på golvet var blöt. KATTEN HADE PISSAT PÅ DEN! Och inte nog med det, även på hennes väska. Ah lol lol lol lol. Jag skrattade så att min rethosta fuckade upp sig ännu mer och magen krampade ihop totalt. Men gud så kul det var. Roligare blev det när jag rotade fram en gammal tröja som min pappa köpte på sjuttiotalet som hon fick låna. Jag kan tala om att outfiten hon bar genom staden påminde om en gammal rysshora från de värsta slumkvarteren som går att hitta. Ibland önskar jag att jag hade en inbyggd filmkamera någonstans. Vissa saker borde  filmatiseras så att man kunde trycka på omspelningsknappen hur många gånger som helst. Lovely! Gumman, det var de roligaste på länge! Nu lever vi nog i hundra år!


RSS 2.0