gone babe gone

Så, nu har jag lite förtjänad minisemester. Ska bli skönt att få ta igen sig lite. Och inte bara lite heller. Om en och en halv timme åker jag och Jimmi iväg, till Tärnaby. Som jag har längtat, åh. Blir buss åtta timmar med några stopp. Kommer hem om några dagar. Ska äta upp min grötfrukost och sedan packa klart de sista! Happy happy! Byeee!


På återseende!/ E.

Snartsnartsnart.





Second hand fynd, Emmaus på Götgatan 60 spänn för äkta skinn




Imorgon ska jag packa! Jag längtar jag längtar jag längtar jag längtar!


Mormor.

Fint på Roasters igår och jag åt en macka med röd pesto och mozarella. Tre koppar rött te. Jonna är sjuk i huvudet och Tocke var även där och retades.

Efter en lång arbetsdag idag så stannade jag kvar och inväntade mamma och syster. Vi åt tillsammans innan vi brummade iväg till Råneå. Inte igår jag var där minsann. Hälsade på mormor och fikade. Fick massvis med gamla koftor och sängkläder med blommor. Hemkokt jordgubbssylt och några kilo blåbär. Blåbärsgröt nästa!

stickar tills jag sticker

Lite Amy Macdonald såhär på kvällskvisten. Har jobbat nio komma fem timmar, pepp eller? Sitter och stickar ett mobilfodral, de ni! Puderrosa och allt. Om en timme ska jag åka in till stan och bjuda Jonna på födelsedagsfika på Roasters. Mys.





Svart kopp, en krona från Kupan. Jag har två. Gröna Anna speglas.








pink flowers




En blommig krans att sätta i håret. Fick jag om huvudet på skolavslutningen i årskurs ett.
Tretton år gammal men ack så söt den är.

Sunday

Fin morgon. Jag och Jimmi fikade frukost länge länge och det blev många koppar kaffe. Pratade gamla barndomsminnen och såna trevligheter. På eftermiddagen blev det lite söndags shopping med syster. Oj, så pengarna sprang iväg. Blev massa nya saker till de redan överfyllda garderoberna. Men mest nödvändigheter och imorgon köper jag en ny jacka. Sedan får det vara färdighandlat, sådär som mor min brukar säga. Gratäng med grönsaker hos far till middag, mumsigt. Fick en försenad födelsedagspresent också, en ny mobil. Tack!

things

2008-10-25



Arcus stämpel på handen, rutig klänning med söta knappar och min finfina second-hand klocka





sötpotatis, palsternacka, morötter och rödlök plus vitlök, rapsolja, kryddor och honung - i ugnen
smörstekta färska champinjoner plus gorgonzola ost, valnötter och grön pesto

ljuvligt ljuvligt ljuvligt

this is the life

Vilken underbar helg, i toppen av tio. Bara gjort roliga saker och haft de allmänt mys. Middagen igår blev fantastiskt god. Kvällen fortsatte med prat och vin framför tvn. Isak envisades med att se på dansband på kanal ett och efter det såg vi någon skum rulle och diskuterade bakverk. Jag och Jimmi tog även en kvällsprommis till Ica och köpte ett kilo lösviktsgodis. Kröp i säng riktigt tidigt, före tolvslaget.

Lördagsmys!

Lediga underbara lördag. Idag har jag trallat runt i tre timmar på Arcus loppisen, äntligen. Smock med säljare och desto fler besökare. Jag gjorde många små fina fynd. Alltifrån en blommig brosch till söta burkar. Hittade massvis med möbler, men de får vänta. Tills jag flyttar. Loppisen äger ju rum igen till våren. Efter loppisen åkte vi till Storheden. Hade med mig Jimmi i släptåg, hihi. En runda på Coop för att handla mat till kvällens middag och en sväng på bolaget. Sitter just nu hemma hos Jimmi och Isak, maten är i ugnen (rotsaker och sötpotatis, valnötter och pesto + gorgonzola ost.) Favorit i repris. Dricker lite Barcardi, himla ovanligt för att vara mig. Blir lite vin senare.  Blir nog en lugn kväll med gott sällskap, mat och dryck. På återseende/ E.

I don't know

Saknad kanske? Helg om elva och en halv timme. Ska bara jobba tio först. Hej hopp!

Lasse W hurts

Regn regn regn regn och jag sitter i sängen under min nya bruna filt och tycker att livet är lagomt orättvist. Gräver i musik, hittar mycket bra. Allt förutom Winnerbäck. Fortfarande svårt att lyssna på. De gör ont inom mig på något vis. Kan inte riktigt förklara hur eller varför. Hugg hugg hugg hugg. De här  får mig att dö dö dö dö dö. Check this out!

Lars Winnerbäck
Live Zinkensdamm 080809





Guuuuud, jag dör dör dör dör dör dör. Jag var där och syster var där och när Lasse drog igång den här låten, den sista låten på hela konserten bara dog vi. Systers ögon blir stora, galna, blanka och intensiva och jag kramar sönder hennes hand för jag vet inte riktigt var jag ska vägen. Vi skriker redan så högt att vi inte hör oss själva. Åh gud, minns du? Finns så mycket att säga om den här konserten, men jag kan inte beskriva den såpass att den i ord blir rättvist bedömd.

Shoes shoes shoes.

Hittade mig nya skor här om dagen. Bekväma, snygga kängor med kilklack. Älska.




Vagabond 900 kronor

Ping Pong-Kingen.

En hel massa jobb igår sådär som vanligt. Sådär övermycket som alltid. Efter jobb blev det Ping Pong-Kingen med Jimmi och Isak på ett hörn. Husmansknäcke med ägg och lite te. Filmen var, annorlunda. Seg och rätt sjuk. Skumrulle. Jag undrar om den gick i slowmotion bara för att den är inspelad längst upp i norrbotten? Komiskt. Inte. Se den om du har lust att håna allt och alla eller få dig ett gott skratt. Äh, kanske tar tillbaka de där med att håna, lite taskigt allt. Av mig. Knaprar på lite rostade solroskärnor just nu, himla gott. Snart vankas de jobb, längtar redan tills ikväll.

Glad.

First Aid Kit, sjukt sjukt sjukt sjukt bra! Digga digga digga digga! Popelipop. Sömn vore något, men jag är piggelipiggis. Trots massa jobb och sent avslut. Jag och Elin kan de där med att dra ut på tiden, vi skrattar mest och tjallar och lallar. Fan vad glad jag är, ja! Minsann. På återseende/ E.

ÄCKLIGT!

Hade slut på frukostmat i morse. Gick ner på Konsum vid öppning för att köpa havremjölk, grahamsgryn och russin. Dags för att koka gröt och när jag öppnade paketet med grahamsgryn flög det ut en mal, fy tusan vad äckligt! Fick panik och började skrika. Drog fram en plastpåse och slängde ner paketet och malen som hade satt sig till rätta bland grynen. Den ligger nog kvar ett tag till i soperna, ifall någon är nyfiken.

Jag är till och med rädd för fjärilar.

Bloggplats.



Här är de fint att sitta. Här sitter jag. Mysmysmys.

Oohohoohhh oh boy!


frost.

Jisses vad kyligt det är ute. Marken är täckt med frost och alla bilister måste skrapa rutorna. Kära vänner, är det vinter på gång? Jag måste köpa varmare skor, varmare vantar och en varmare jacka. Vill inte frysa. Brrrr tiotusen. Dricker te nu för att få upp värmen, poppar hög peppmusik också. Tänkte att de skulle locka fram mitt städ humör, måste måste röjja upp. Skönt att vara ledig idag.

Söndagen avslutades med middag hos min far. Något himla gott, så som rotsaker i någon sås i förvällda kålblad som gratinerats med ost på i ugnen. Skum förklaring men tokmumsigt var det. Anna-Karin hade bakat äppelkaka. Jag brukar vanligtvis inte vara allt förtjust i de, men denna. Helt underbar. Var nog knäcktäcket ovanpå som gjorde de hela, eller vaniljsåsen. Jag åt nog mest. Med gravid mage stånkade jag mig iväg till bussen ut till Porsön. Råkade plinga för tidigt och fick gå långt i kylan. Jimmi bjöd på te med godaste honungen. Sen slagg, sen vakna. Hej, nu är jag hemma!
Ciao!




Jag sparkade runt i massvis med gula löv i morse, mysmysmys.

Lördag för dom flesta.

Kul dag. Sjukt mycket att göra och mest mest folk helatiden. Har jobbat lite över elva, notera elva timmar idag. Klämt min hand mellan en skrinda och en dörr har jag också gjort. Ont gjorde det och ont gör det fortfarande. Lite mos och mat till middag och sedan åkte jag raggarvolvo med min syster och hennes kompis Emil. Kändes som att jag var femton igen. Luktade rök och gran. Vi brummade runt på massa ställen för filmhyrning och gotta. Fick dock inte vara med och se på film så jag får nöja mig med choklad och lite annat. Nu måste jag sova, en lång dag imorgon väntar. Pappa ska hämta mig efter jobbet, iih. Blir middag där med hela familjen och sedan ska jag kika på lite grejjer som legat nere i källaren. Gamla leksaker och sånt. Spännande! Trevlig kväll, tjabba!

Alla lika trötta?

Rostat fullkornsbröd med fikonmarmelad, hur gott som helst. Speciellt liggandes i sängen med laptopen på magen. Är helt slut och blir bara tröttare på tanken att jag snart måste sova för att orka upp nollsex imorgonbitti. URK! Undra om alla människor är lika trötta? Gör man inget, blir man trött, håller man igång och jobbar blir man trött, sover man för lite blir man trött och sover man för mycket blir man också trött. Man är alltid trött, bara i olika grader. Men vet ni vad? Jag hade mörkgröna strumpbyxor idag, de var fint.
Gonatt.

Second hand fynd.

2008-10-16




Femtiokronors jacka som jag fyndat på Kupan. Älska.


Vill inte vill inte vill inte.

Vill inte vill inte vill inte. Åh, gud så trött jag är! Länge sen jag hade svårt för att kliva upp ur sängen. Idag vankas de jobb. Och imorgon och på söndag. Vilken rolig helg jag ska ha! Skulle gärna varit ledig några dagar till.
Blev en ganska händelserik dag igår trots allt, fick endel viktiga saker uträttade. Som att skriva på lägenhetskontrakt (JA!!!) och hälsa på farmor. Blev bjuden på lunch och klarade mig ganska så bra ifrån matkoma. Liten sväng på stan med mammi och tvmys med syster. Sista bussen till Porsön.
Men jösses, måste göra något åt denna trötthet, somnar vilken sekund som helst. Sittandes. Tror jag vet vem som ligger bakom. Bäst att hämnas!

Årsförbrukning av munkar.

Jag och syster kilade ner på Konsum. Köpte vaniljbullar och chokladmunkar. Killen i kassan råkade slå in fyratusen stycken så nu har vi en årsförbrukning innastående. Känns fint. Ironi. Himla roligt var det i alla fall. Nu blir det att kika på Du är vad du äter och mumsa bullar. Riktigt bra kombination där, tycker ni inte?

HAPPY.

Funderar på att dra på mig morfarskoftan och gå på en höstpromenad. Sprang ner till Konsum klockan nio i morse för att köpa havremjölk till gröten. Luften kändes uppfriskande. Vi får se, om jag händelsevis inte fastnar här. Ska och hälsa på farmor klockan ett. Iiih mys! Var himla länge sen jag hälsade på henne trots att vi bor grannar, skummers. Påtal om grannar, jag var och kikade på lägenheten igår. De blir den!! HÖRRNI! Emma ska få en egen lägenhet, wooho! Inflytt första januari men de känns bra. En hel del som måste fixas innan det. Jag och Johan blir grannar, så finurligt! Roligt! Har fått de nya schemat idag, för november. Äntligen har de lagt om så nu kommer jag och Johan ha samma lediga helger och dagar. Haha, öhm. Nu vet jag inte vad som var roligt men jag började fnittra lite. Och jag kommer få två lediga helger irad pga detta. HUR UNDERBART är inte de? Shit! Längtar som tusan till nästa lördag för då är det Arcus loppis. Jajajajaaa! Kul! Nu ska jag kula mig iväg, tjo!

Mina pojkar på J.

Min lediga dag. I farten sen nollsex tjugo. Uppskutt ur sängen och en dusch för att vakna till liv. Lite gröt i magen och sedan bussen till jobbet. Möte och rengöring av grillmaskin. Tog några timmar och sedan följde Johan med mig hem. Vi fixade lite lunch och snackade skit. Trevlans trevlans. Sen var de dags för Johan att dra tillbaka till jobbet för kneg. Ut genom dörren gick han och in genom dörren några minuter senare kom Jonas. Så länge sedan jag träffade honom. En gammal kär vän. Alltid lika kul att träffa såna. Så vi har suttit här i soffan hela eftermiddagen och druckit kaffe och pratat om allt mellan himmel och jord. Nu är jag själv men inte så länge till, snart kommer Jimmi! Planen är att dra ut på Storheden och svansa runt lite, men vi får se. De börjar bli lite stressigt. Ska och kika på lägenheten vid nitton tiden också.

Annars är allt bra, förutom att jag har så himla ont i magen. Jonas trodde det var magsår. Neeej! Hoppas inte. Får kolla upp om det inte har gått över om några dagar. Igår bytte jag pass med Johan så jag fick börja klockan sjutton istället för fjorton. Hade så ont i magen. Ville bara grina. Sov mest hela dagen, så hurtig var jag minsann inte. Nå, hastalavista! På återseende! /E.

Fnittriga flickor.

Lördag 11/10- 08.




Jenny och jag hade minsann inga problem till skratt
.




Något var extremt kul, denna lördag. Mys.





Jag fotar ungefär hundrafemtio bilder, men orkar sedan bara lägga upp typ två?



tisdags bekymmer.

Tre och en halv timmes sömn inatt. Kunde inte alls somna igår, låg vaken vaken vaken. Hur jobbigt som helst. Min mage verkar inte heller vara med mig, vet inte riktigt vad de är men har så sjukt ont. Trodde först att den skrek efter mat men mat har den nu fått. Fiberhavregryns gröt med mormors hemkokta jordgubbssylt. Happ, jobb om fem timmar. Ska jag vara hurtig eller mindre hurtig? Dvs, duscha nu och hitta på något innan de är dags för kneg eller ska jag fortsätta att mojsa i myskläder? Vädret utanför är dock inte alltför lockande. Gråmulet och ruggigt. Äsch, de lär visa sig, ciao!

I'm alive!

Tänkte mest tala om att jag lever, tro de eller ej. Igår när jag vaknade upp efter partynatten trodde jag att jag var död. Helt seriöst. Har nog aldrig varit så bakis som då. Jag tackade gud för att jag inte skulle till jobbet. Sov hela dagen, kunde knappt stå gå eller äta. Jimmi fick sätta sugrör i vattenglaset för att jag skulle kunna dricka, klarade inte ens av att lyfta på huvudet. Klev upp nollåtta i morse. De är stabila tecken va? Hjälp, jag skämms! Hade tur nog himla roligt i lördags. Efter middag, vin och en massa vin och tv-spel senare drog vi till Örnäset på mer galej. En herrans massa folk och kalas var det hemma hos Evelina. Min syster var ju också söt med ögonen i kors. Hoho.

Annars idag har jag jobbat, tungt nog. Blir jobb imorgon med och sedan är jag ledig två dagar. Underbart. Just de, JAG HAR FÅTT LÄGENHET! JAJAJAJAAA! Såå spännande! Ujj, nog med bloggande för ikväll, ska försöka sova lite. Slänger upp bilderna från helgen lite senare. Dom var sjukt roliga, hah! Puss.

FUNNY!

Wooo! JImmi tycker inte att man kan fylleblogga, men de tycker minsann jag! Sitter hemma hos Jimmi och Isak just nu. Anders och Jenny är också här. Vi spelar guitar hero och rockar loss. Just nu klinkar Anders på gitrren och de låter fint. En riktig gitarr då med andra ord. Vi har även lagat middag och ätit. Sen tror jag minsann att jag förlorade hundra gånger i Mario Kart. Buh! Men de roligaste måste ha varit när jag och Jenny skulle ut på en cigg. När vi kom in igen så fick vi fnatt. Låg på köksgolvet och skrattade en halvtimme. Alltifrån surkärringen till att föda barn. Sen kom vi på att vi skrattade likadant och då dog vi, Tror grabbarna drog fram kameran och fotade de hela. Med andra ord, sjukt roligt har vi. Jösses, måste ha fått världens magmuskler av dessa skrattanfall. Nej, nu ska jag återgå till mitt vinglas. Åh fin lördag! Pusspusspuss. 

Fröken fräken.

Sängläge, hur underbart? Fick min bärbara dator igår och den är värd varenda krona. Ligger här i sängen och myser och kan blogga samtidigt, lyxigt! Spelar lite musik och sträcker ut benen. Jag var uppe tidigt och gick ut på morgon promenad med mamma. Hela sjuttiotre minuter, tycker jag var duktigt. Nu sliter alla i mig från höger till vänster och jag måste pysa! Seriöst, se vad klockan är! På återseende! /E.

Seven days.

GLADGLADGLADGLAD!! Äntligen, åh äntligen är det helg! Efter sju dagars arbete irad, jösses! Jag är så glad just nu och det spritter i hela kroppen! Hoppas alla får den underbaraste helgen någonsin!




Kanske ser en smula sne ut, men glad! JA!

Härifrån till dit.

Hur mycket skit ska man ta? Vart går gränsen mellan hanterbart och oacceptabelt? Tur att det finns människor som ställer upp på att diskutera saken med. Tack.
Som sagt, förjävlig torsdag. Tur att det bara är en dag kvar tills ledigheten stundar till. Tog en kvällspromenad med Johan också. Frisk luft och välbehövligt. Säg att vi blir grannar! Kom igen kom igen kom igen!
Nyduschad och redo för en renbäddad säng. Hej!

Words.

Igår, Jobb, vila, middag, tv-tittande, sömn. Idag. Jobb. Middag hos far. Iskall promenad. Äpple. Vila. Sömn. Imorgon; Jobb, något, sömn. Fredag jobbelijobb.. sen heeelg. Lovely lovely lovely lovely!


Ps. Har köpt en bärbar dator nu. Ds. Ps2. Plats två på läggan. Ds2.

Picspicspics.

I FREDAGS;






Rotsaker i ugn. Fetaost och avakadosallad. Pesto och valnötter.





RÖJ!!! 1 111111!





Pheett hööörrrrrrrni!





Man kan inte alltid vara snyggast på festen!
Den bjuder jag på!





Lite kakor också minsann.

Måndag.

Livsglädjen är sannerligen inte på topp idag. Men å andra sidan så är den väl knappast de varje dag för alla heller. Men jag ska säga några saker och jag börjar med att fredagens bravader blev sjukt lyckat. Jag, Jonna, Jimmi och Marcus drog hem till Johan. Jag lagade käk (tyvärr Jonna, de räknas inte med att du höll i skalaren) och gott blev det. Alla var nöjda. Kul! Vin prat och ståhej. Lite fika på de också. Mot midnatt tog vi taxi till Heroes. Stötte som vanligt på bekanta och kvällen fortsatte med trevligt prat och mys. Inte helt oväntat blev det taxi hem och förbi Max drivern, hah. Superkul kväll hur som helst, måste göras om!

Lördag. Lagomt bakis jobbade jag från tretton till tjugotvå. Fick något mysko i halsen, kändes som att någon hade stoppat upp en flaska från bröstkorgen och hela vägen upp. Bomull i öronen, ludd i ögonen och ont överallt. Läskigt. Blev smått rädd. Lite Gossip Girl och te hos Jimmi sen däckade jag direkt. Söndag, samma visa. Jobb jobb jobb jobb jobb. Sömn. Måndag, mmm. Blev tvungen jobba lite idag med, sådär en fyra timmar. Min enda lediga dag denna vecka. Happ, fyra dagar kvar till helg. Gissa vem som längtar?

Ska och kika på en lägenhet lite senare. Om jag orkar, ugh. Ligger på plats sex så vete sjutton. Den är likadan som Johans så jag tror jag överlever utan att dra och kika på den. Sen hade jag visst lovat farmor att hälsa på ikväll och sedan borde jag åka till min far och leka lite med mina småsyskon också. Mitt rum är ett kaos som borde och behövs städas. Min nyckel är hos Evelina och jag saknar den. Sen vill jag bli av med mitt skrivbord. Om jag skruvar isär det kommer pappa och hämtar de. Hur ska jag orka de då? Ska ta och beställa en bärbar dator också, nu snart. Kanske idag. VAD MÅNGA MÅSTEN OCH VILJOR. Min rygg gör ont. Jag dricker citron te. Krav märkt.

Slänger upp lite bilder från fredagen sen, senare. Då jag hinner. Hej!


Fredagsplaner och andra.

Finaste höstsolen ute. Den luras såklart eftersom det är riktigt kyligt. Nåväl. Vaknade tidigt i morse efter åtta timmars god natt sömn. Halv åtta var jag på benen. Grötfrukost och mys framför nyhetsmorgon. När Konsum öppnade drog jag dit och köpte hasselnötter. Fick ett baksug, sådär som jag får var och varannan dag. Jag bakar men äter de aldrig själv. De är mysigt, luktar gott och uppskattas alltid av andra. De nöjer jag mig med. Ska nog ta med mig kakan till Johan ikväll! Efter bak och stök tog jag den röda bussen in till stan, försökte hitta något att ha på mig ikväll, men ack. Visserligen blev det ett köp men vi får se om det funkar, annars blir det att vända ut och in på garderoberna - igen. På Bolaget inhandlade jag två flaskor vitt. Var nästan lite kul att stå där och läsa och välja bland alla flaskorna. Hoppas jag gjorde bra val nu! Klockan sju blir det middagslagning och vindrickande med vänner hemma hos Johan. De blir nog väldans trevligt. Planen efter det är Heroes. Ja ja ja!

Skulle egentligen och kika på en lägenhet nu, men ingen kunde följa med mig och feg som jag är tänker jag inte gå själv. Men det funkade fint att komma på måndag också, tur nog. Chansen är ändå minimal att jag får den, ligger på plats sju. Men det vore kul, för den lägenheten är precis mittemot Johans! Han flyttade precis dit och den är lika stor och ser förmodligen likadan ut som den jag har bokat. Så får mig en smygtitt ikväll ändå, på sätt och vis! Nu måste jag trampa iväg i solen och kylan till kvantum. Ska handla maten för ikväll. Ja, fan vilken fixare jag är! Styr upp allt! Men sånt är ju roligt! Ska inte tänka de minsta på att jag ska jobba imorgon klockan ett. Nej. NU ÄR DE FREDAG! NU ÄR DE KALASTAJM MED FINVÄNNER TJOHO!

Busenkel kaka.





Busnekel kaka, allt som är inringat rör man ihop.
Lista ut resten själv. Oj, felstavning i mitt recept.




Klar kaka.

temys.

Hejhejhejhej! Vilken skön dag jag har haft och vilket skönt slut de blir! Sitter hemma hos Jonna just nu. Hon bjuder på te med hemmalagad honung. Men de är inte allt minsann, för det blir middag också! Jag är vrålhungrig så jag hoppas att det blir något gott! Inte varje dag man blir bjuden på middag inte, nej. Spånar lite inför morgondagens kvällsplaner också. Bra att jag snackar med folk innan jag planerar! Så vi får se, nu ska jag återgå till te och mys. Tjabba!

Ja, tack.

Äntligen lite ledighet. Från igår klockan nitton till lördag klockan tretton, är jag nu ledig. Åh helt obeskrivligt skönt! Har varit tokstressigt på sista tiden, nu har jag kravlösa dagar. Ska bara göra precis de jag känner för! Ska försöka att inte tänka så mycket på jobbet heller.

Egentligen tycker jag inte om att uttala mig om saker som inte är säkra, berätta om ofastställda ting. Känns på något vis som att chansen ökar på att de ska gå i stöpet då. Hur som helst, har blivit tilldelad att fara och kika på en lägenhet. Oj, måste ringa snubben och se när det passar. Låg visserligen på åttonde plats. Men under kan ju ske! Om inte annat får man fortsätta leta. Känner att de är dags att flytta hemifrån på riktigt nu. Tredje gången gilt? Stockholm var fiasko och Lövskatan med, hah. Vill ha mitt eget, eget eget eget! Då ska jag bjuda hemma alla mina fina vänner på mysfika och goda middagar mest helatiden. Jag längtar!

RSS 2.0