Selets bruk.

Efter tre timmars sömn natten mot söndag var det bara att släpa sig upp och dra på sig morfarskoftan. Dags för lite personalaktivitet. Jag plus alla mina fina arbetskamrater åkte ut till Selets bruk. Där lekte vi lekar, tävlade i lag och grillade. Fikade och kokade snabbkaffe över öppen eld. Sprang runt och försökte hålla igång värmen. Åh ja, jag vet inte hur jag ska beskriva den här dagen men det var tokmysigt! Mitt lag kom tvåa och vi fick varsin vinnarpåse!



Ballongstafett. Jag liknar mest en liten tomtenisse.





Haha, ballongen var svår att hålla på plats.
Jag körde den där snygga stilen in i mål.


Heroes.


 


En kille i toalettkön frågade mig om jag hade vunnit en miljon. Jag, Johan.




Jarno, Sanna och Evelina. Slutet av kvällen. Märkbart synligt?





Jonna och Therese. Behöver jag säga mer?

Finkvällen!

Lördagskvällen blev kanon! Började som sagt med förfest hemma hos Evelina och Jarno. Sanna som släpat sig hela vägen från Korpis var också där, och även Johan. De spelades fejktrummor och Sanna höll hårt i micen. Jag och Evelina pratade mest strunt och drack finvin. Mot tjugoett tiden kom en gul taxi och hämtade oss. Busstaxi! Vidare hem till Oet och där fortsatte vi med samma sak som på förfest nummer ett. Mer folk och mer prat. Mys. Krogrunda var givet så närmare midnatt blev det taxiåkande igen. In till stan och ut på Heroes. Träffade på två riktigt gamla vänner, superkul! Jonna och Therese kom också dit. Åh så mycket vänner och finfolk. Hade så roligt! Endast fyra glas vin för min del så jag höll mig i form hela kvällen minsann! Slutade dock ganska roligt. Åkte nattbuss hem nolltre femton. Satt och pratade med några snubbar på bussen och missade därav min hållplats, what? När jag hörde "Nästa Betongvägen" fick jag lite lätt panik och plingade. Hoppade av bussen och så stod jag där, mitt ute i ingenstans halv fyra på morgonen. Mamma var jätteglad! Eller, kanske inte så glad? Lyckades till slut få mig en taxi hem. Snäll chaffis som stannade taxametern halvvägs. Billig resa. Slocknade strax efter fyra. Toppentoppen kväll! Jag var glad mest hela tiden!


Smygfoto.




Evelina smygfotar. Rolig min om inte annat. Jag i fullt sjå med att klä mig. I lördags.

Ååhåhåh så mycket åååhåh!

Åh, vilket underbart väder jag fick på min kalasdag! Eller? Det stormar och regnar till och från, brr. Ville ha sol och se på de gula löven som dansar runt på marken. Hade varit något minsann! Just nu sitter jag hemma hos Evelina och Jarno och det lär ta mig en timme att skriva ett inlägg, detta tangentbord är inte barnvänligt. Svårt.

Har haft kalas hemma hos mig för en stund sedan, jag bjöd på lite olika sallader med bröd och brie. Fika som jag själv bakat och en tårta med bär. Fint. Släkten kom och det var trevligt, fick lite presenter också. De roligaste måste nog ha varit vattenkokaren, en lagom stor pik i ryggen. Hajjar ni? Emma flyttar hemifrån liksom. Men det är ett helt annat kapitel.

Igår när jag slutade jobbet sådär runt tjugotvå åkte jag in till stan och mötte upp Elisabeth. Åh, Bettan är på besök från Örebro. Jag var sjukt trött och sliten men kunde inte undgå att träffa henne. Vi tog ett glas, notera ett.. vin på Invit och snackade massor. Man har endel att prata om när man inte längre bor i samma stad. Träffade massa gamla bekant också, endel oväntade. Hah. Rätt ironiskt där på en punkt. De var ett mysigt avslut på fredagskvällen hur som helst.

Slaggade hos min far inatt eftersom han skulle bjuda mig på födelsedagsfrukost. Så klockan åtta i morse knatade han iväg på affären för att handla. Massa bär och frukt som jag ville ha fick jag, men någon soya yoghurt blev det inte. Pappa trodde att han kom hem med rätt och kände sig stolt, tills jag påpekade att det var dryck han köpt och inte yoghurt. Ja, men det är ju min käre far vi talar om så. Efter frukost och mys tog jag, min far, mina två systrar och lillebror i vagnen en promenad till Kupan. Vet ni, jag fyndade! Om de inte är mitt bästa fynd hittils vet jag inte vad, en sjukt snygg lång grå kavaj, med lite puffärm. Tunn i materialet och riktigt fin passform. Tror jag är lite kär. Betalade endast femtio kronor för den, aaah! Blev lite andra koftor och morfars tröjor med. Min höstgarderob börjar ta sig!

Efter second hand fynd gjorde jag mitt första besök på bolaget, nu känner jag mig verkligen som tjugo! Hööh. Och sen blev det hem och duscha och klä sig fin. Åh ja! Jag känner mig lite som en ballerina i min vita kjol med spets och svarta strumpbyxor. En svart glansig trekvarts med öppen rygg och rosor i öronen. Mmm fint.

Ikväll tror jag att de lutar åt partyhållet. Men det blir lugnt för min del, tror jag. HA EN TOPPENLÖRDAG ALLA! Jag är glad!

Tack tack!

Tjugo år, en dag och cirkus fyra timmar. Mja, så gammal är man nuförtiden. Tack för alla fina gratulationer jag fick igår! Elin är söt, min mugg på jobbet har gått sönder. I fredags när jag kom dit såg jag att örat hade gått itu, så att den inte går att hänga upp på kroken. Aj, blev lite ledsen. Men, igår kom Elin till jobbet med en present, iiih. Gissa vad som var där i? En ny mugg! Så himla söt. Tack tack. Fick lite andra presenter också, så som en dagbok i guldmönster av min syster, en parfym och en stor slant av min mor. Pengarna skall vara till en laptop som jag ska köpa! Wohoho! Får se vad mer det blir då jag varit hos min far och när släkten kommer på kalas på lördag. Jag läntar!
Och inte att förglömma, Leilas kokbok "A Piece of Cake" Åhååhåhhh så himla inspirerande och jag dregglar över hela innehållet. Tack Jimmii!

Funtar på att fortsätta med bakandet inför mitt kalas, men jag är lite sugen på att dra en sväng på Kupan eller Myrorna också. Måste bestämma mig snabbt, ska jobba klockan två. Ge mig lite mer tid, koom igen!

20 år idag, hurra!

HURRA HURRA HURRAAAAA! Då fyllde man visst tjugo idag alltså. Allting känns precis som vanligt. Men jag kanske kommer att känna mig mer vuxen ju längre dagen går? De återstår att se.
Ska iväg på möte klockan nio på jobbet, sen hem och dona och sedan tillbaka klockan två för att jobba. Jag firar i helgen med mat och kalas! Och tårta!

sista dagen som tonåring

Åh, mitt huvud går snart i bitar. Det känns som att någon har tagit de grövsta skärpet och dragit åt det runt min skalle. Guud, de gör så ont. Dunk dunk. Tog en Bamyl Koffein, får väl se om det hjälper. Är alltid så skeptisk mot tabletter. Skulle vilja krypa ner under täcket i soffan och vila lite, men de hinns inte. Måste baka tårtbottnar och handla lite. Tror minsann någon fyller år imorgon, vem kan det vara?
Nu bök och stök och sedan jobb fjorton- tjugotvå. Ciao!

Flanell

Mest seg uppdatering, jag vet.  Efter tre dagars jobb har jag en ledig dag, myser runt i pappas rutiga flanellskjorta och dricker te. Har för mycket att säga så det blir inget sagt. Försen jag vet. Jag tänker så det stormar.





Fyfaaaaan!

Jag är så jävla arg och besviken! Samtidigt som jag är så himla ledsen och rädd. Hur kan man bara bete sig på de viset mot någon som är så svag? Jag förstår inte. AAAAAAEEEEEEEHHHHHHHHRRRRRRRJJJJJJJJJ!!!!!!!!!HHHHHH!!!!!!! Fyyyyyy, nu erkänner jag rakt ut att jag mår sämst. På alla sätt och vis. JÄVLA KUKSKALLE!!!!!! JAG BLIR FULLKOMLIGT GALEN!!!

lev leva livet liv liv stort liv

Jag tänker stort. Stora tankar virvlar runt i mitt huvud. Försöker få grepp om något men det är lika svårt som att fånga en fjäril.


pretty things

Tycker alltid att de är lika svårt att inleda ett inlägg när man ska skriva lite, samma sak gäller rubriker. Känns som att det alltid blir likadant. Eller är det mitt liv som är sjukt enformigt? Eller har jag bara fått in en rutin på de hela? Hur som helst, inte helt oväntat sitter jag här och dricker lite kaffe. Ur min fina svarta lilla kopp som jag köpte för en krona på Kupan. Har till och med två! Lite fränt. Saknar mina muggar som jag köpte i Stockholm. Hittade världens sötaste lilla kopp för en femma på Myrorna i Solna och någon vecka senare fyndade jag en precis likadan på Myrorna ute i Liljeholmen! Hur sjukt är inte det? För det var ingen IKEA, Åhléns bladibla mugg direkt. Nej den var speciell. Men dom försvann på nåt vänster och det är fortfarande heelt obegripligt vart de kan ha tagit vägen. Sådär som saker försvinner spårlöst ibland. Ungefär som sockar. De om något har en tendens till att gå upp i rök, rätta mig om jag har fel!


De här vill jag ha nu, varm choklad från Mat och Prat

tvåtrefyrafem

Så var det tisdag igen och jag förstår inte hur alla dagar, veckor och månader kan flyga iväg så snabbt som dem gör. Är det någon som kan begripa det? Det är måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag och söndag. Om och om och om igen. Om dygnet på något vis kunde ha fler timmar, eller om en heltidstjänst kunde ha några färre. Jag vill ha mer fritid så att man hinner göra mer av de man tycker om. Tror inte jag är ensam om det. Två dagar ledigt i veckan, ingenting ju! Jaja, gnäll gnäll.

Visste ni att bränt ris luktar som popcorn? Jag fick nyss lära mig det. Lagar lite lunchlåda men nu när riset är bränt vet jag faktist inte vad jag ska äta. Kanske lite morötter.
Har en himla skön vecka, igår jobbade jag stängning på åtta komma fem timmar och idag blir det desamma. Sen är jag ledig två dagar. Mitt i veckan. Undra vad jag ska hitta på? Tror jag ska baka och laga mat. Promenera och kanske försöka hitta mig en vinterjacka och ett par sköna skor. Varma skor.


pics pics pics




på en bänk i piteå





kokat kaffe





så fint så rogivande så åhåhh





här vill jag bo

Höst på min planet

Åh, helgen har varit underbar. Jag har inte så mycket som lyft ett finger. Började som sagt med att vi åkte buss in till Piteå på lördag morgon. Köpte mjukisbraller och käkade sub till lunch, en billig kopp kaffe och småprat. Runt tvåtiden kom pappa och min farbror och hämtade oss. Brummade genom skogar och förbi ängar med gamla lador. Fint. Gult orange rött rött gult.
Väl framme i stugan placerade jag mig direkt ned på en bänk och lutade mig bakåt. Solen i ögonen och frisk luft. Bjöds på fika och en himla god nötsockerkaka.
Pappa körde runt med småkidsen i en kärra efter traktorn. Busbarn och vuxenprat.
Kyla och kolsvart mörker. Bäddsoffa och blommig täcke från femtiosju. Utedass och pannlampa. Vedgrill och skratt. Rask promenad och kossor. Lantluft. Mysfaktor tio.
Bil hem med farbror och familj på söndag. Söndag kväll, jag och syster gick på bio. Patrik 1,5. Lätt söt sorlig film. Kanon helg. Utvilad? De är frågan.

Lördagstuppen

Hejhejhejhejhej! Var precis ner en vända i förrådet och rotade fram lite jackor och skor. Fryser näst intill ihjäl med bara skinnjackan nu förtiden. Trots att man har sjutton varma mönstrade koftor under. Hurr, kyliga höst. Ska värma mig med smultron te strax.
Okej, klockan är strax efter sju och det är lördag. Jag är ledig och borde egentligen ligga och sova efter en hård arbetsvecka. La mig ganska tidigt igår, tog en skön hemmakväll. Jag städade! Haha. Knas.

Runt halv tio blir det buss in mot staden. Och sen mer buss. Buss till Piteå. Ska vandra staden igenom där idag, kul! Tänkte se om de hade något roligt i shoppingväg att erbjuda, man vet aldrig. Synd bara att Badhusparkens loppis är stängd för i år. Uhu.
Efter Pitestan kommer pappa och hämtar oss. Mjaam, packar med mig Jimmi i väskan också. Syster ville inte följa. Japp, han plockar upp oss och så åker vi iväg till stugan. Hela familjen är där plus släkt. Mysmysmys. Får väl se vart de här slutar. Kommer hem imorgon.

Nu frukost och sedan lite garderobsbekymmer. Trevlig helg alla!
På återseende/ E.

ll, lever för ledigheten

Morgondis, det är luddigt i luften och kyligt. Brrrrrrr. Vad har jag gjort i dagarna månne? Tro inte att jag legat hemma nedbäddad bland hjärtelakan inte, nejdå. Jobbat såklart. Jobbat halvdöd. Mått halvtaskigt värre, med ont i magen och illamående. Varför de liksom? Onödigt. Idag tänkte jag få slippa de, tack. 

Om man bortser från de fysiska tillståndet nu så har jag haft kanondagar. Haft riktigt jäkla kul på jobbet för det har flytit på som tusan. Så himla kul då.
Har öppning idag med men det kommer va så himla lugnt, kommer hinnas med värsta kaffepauserna! Och tro mig, jag har aldrig varit med om att vi tar kaffepaus. Nu blir det lite mest sådär i smyg. Andas. Kaffe. Struntprat.

Herregud, måste jag alltid snacka om jobbet?
Well, jag bort ju nästintill där och snart går bussen också. Ska pudra näsan lite och dricka upp mitt smultron te.
Snart fredag snart helg. Ledig helg. Älska! 

kvällning

Jovars, så var dagen inne på sluttampen. Tycker minsann att den kunde få börja om igen från morgon. Har kokat mig lite soppa idag, ärtsoppa. Och kom nu inte och säg bleeh för min ärtsoppa är faktist god! Och fläskfri!
Började städa och plocka runt i lite grejjer i mitt rum också, men som vanligt när de gäller städning orkar jag aldrig slutföra det. Solen sken så en långpromenad var oundvikligt. Himla skönt och ovanligt varmt ute var det också.
Mitt h&m paket kom idag också, iiih. Himla nöjd.

Nu blir det kvällsprommis med mammi och sedan ska jag läsa och dricka lite te. Försöka komma i säng någorlunda tidigt idag, jobb imorrn från nollåtta till nitton. Elva timmar typ galeenskap!
Hejhopp! /E.

jeevla kommunarbetare

Jag hatar röjjsågar! För just nu är det en precis utanför mitt fönster och det låter som att tredje världskriget brytit ut. Håller på att bli helt galen. Nu måste jag spela sönder mina högtalare för att slippa höra de otäcka ljudet. Okej, ska inte hetsa upp mig så mycket över det här nu.
Ledig idag, jobbat nitton timmar i helgen. Hårt. Lördagen var nog värst. Fyyyyy, bakis. Aldrig mer utgång när det är jobb dagen efter. Hur många gånger har jag sagt de? Vad hände med de där "bara gå ut och ta en öl"?
Shit shit shit mina ägg kokar över! TJABBA!

daydream

Okej, finns dagar då jag har mått bättre. Betydligt mycket bättre. Kan hända att de funnits dagar då jag mått sämre också, men nog tusan är dom få.
Kanon kväll igår och jag hade superkul! Träffade massvis av gamla vänner och bekanta! Tror minsann att jag bjöd in halva krogen på min 20års fest också. Hmm.
Toppen toppen! Dagens önskan vore att få ligga hemma i sängen framför tvn hela dagen, men icket. Ska iväg och jobba nu. Kan jag få lite medlidande kanske? Mamma är väldigt dålig på att ge mig det. Ska tydligen skylla mig själv? PÖH!

Ligg och mys i sängen så mycket som det går åt mig nu. På återseende! /E.


Party all night long

Hejhejhejhej! Sitter här och sörplar på ett glas rött. Eller kan man säga att man sörplar? De gjorde ju Emil ur skålen med köttsoppe, om ni minns? Emil i Lönneberga! Hur som helst, sitter och väntar på min fina vän Johan just nu. Vi ska tramsa lite här hos mig innan vi drar till Heroes och möter upp lite annat fint folk.
Har haft en himla lugn och skön dag. Var på stan och lunchade med Evelina och Sanna. Kan lova att vissa saker fick mig att gapskratta. Ah ni är allt bra ni två! "Emma, okej om vissa tycker att du har en läcker häck men jag är inte så intresserad" Hohohohoho! Dööööör! Gaaapskratt!

Hoppas att detta blir en lyckad kväll nu, är taggitagg! Ses i dimman! Hah!

Let's dance to joy division

Ikväll är det äventyr. Ikväll är det utgång. Ikväll är det fest! Ikväll är det HEROES som gäller! Fyy vad trevligt! Tagg tagg tagg TAGGA TILL! 


http://www.youtube.com/v/2tT3dGF-ji0&hl=en&fs=1

en svår och jobbig grej

Fredag minsann. Ledig. Ska pyssla på och lalla runt mest hela dagen. Igår täppte min näsa igen och det snurrade i huvudet och jag var helknäpp. Idag är jag helt väck, tokförkyld med ont i halsen och en rinnande näsa. Otrevligheter. Varför blir jag alltid sjuk såfort jag är ledig? Fy!
Dricker te te te te te te.
Känner mig trots allt pigg och alert. Längtar tills ikväll. Nu ska jag äta frukost och mysa i mina yllestrumper. Hej!


not that kind of girl



svart orange svart brun och mormors virkade kofta

in the moment



brunt svart och massa rufs

iiiiih.

Hej. Jag har varit på toppenhumör hela dagen, blir alltid lite extra lycklig lediga dagar. Tagit hand om mig själv och pysslat på. Promenerat runt i höstblåsten och firat systers sjuttonårs dag, Grattis! Vi åt gomiddag alla tillsammans och trevligt var det. Hon fick en helt underbart mysig kofta av mig och en söt liten kopp. Jag är så avis på koftan så hälften kunde ha räckt. Men ja, antar att hon var värd den. Dessutom bjöd jag henne på Lars Winnerbäck på zinkensdamm i somras.
Var på kupan idag också. Älskar att gå omkring där och fynda. Köpte sju böcker för tjugo kronor. Kan väl knappast bli bättre. Har varit på en rask prommis med mammi nu ikväll också och snart är det dags att krypa ner i den rosarandiga bädden.
Imorgon blir det äventyr! /E.

emmalinnea



Idag mår jag så bra som jag alltid vill må.

Miss Li

Miss Li gör min morgon, vem gör din?



höstfunderingar

Hej hörrni! Vad sker i era liv? För tillfället sitter jag här på en grön trästol och äter katrinplommon och dricker ett te jag fortfarande inte kan namnet på. De ösregnar ute, lagomt höstigt. Lagomt blöt blev jag och mina skor tidigare, chip chip. Mina skor är trasiga, dom svarta i tyg. Urfula men skönast.
Har jobbat klart för den här veckan så idag tänkte jag vara lite busig och vara vaken lite längre. Har sovit massor de senast två nätterna, väl behövligt. Haft de rätt skönt på jobbet också. Lugnt tre dagar irad. Kunnat sluta lite tidigare och så, lite mer fritid. Promenerat med mammi och lagat mat. Igår blev det första avsnittet på säsong två av Gossip Girl, de missade ni väl inte?

Mitt huvud är fyllt av miljoners tankar, försöker sortera lite. Går sådär bra som vanligt, inte alls dvs. Krrrrr. Påtal om tankar och så, någon som vet hur man ändrar bloggnamn? liksom de som är i addressfältet. Säkert skitenkelt men jag hajjar inte riktigt, heelp!
/E.



Trasiga tygskor och luddiga chinos.

första september

Sitter och myser med en kopp grönt te och en apelsin. Har precis klivit ur duschen efter en lång rask promenad. Hur bra kan man inte må just nu då? Dagen började rätt kasst. Försov mig en timme och fick dra på mig första bästa byxa och rusa till bussen med tovigt hår. Olyckligtvis glömde jag vantarna på bussen också. Försökte koncentrera mig på att hålla ögonen öppna, trodde nästan att jag skulle somna ståendes. Inte kul. På jobbet var det toklugnt hela dagen, tror aldrig jag har upplevt en så skön dag där som just idag. Tur var nog det. Blev en näringsrik lunch med bönsallad och vegfärs. Klockan fyra bestämde jag mig för att de var dags att dra hem. En timme tidigare, också underbart.

Städade och gjorde fint i mitt rum. Mamma och Kjell kokade linssoppa, himla god. Efter maten blev det promenad till Kulturenshus. Lånade två böcker. Hann inte leta runt så mycket för det stängde. Och därefter är jag tillbaka vars jag började. Trots en dålig start på dagen så känner jag mig helnöjd med vad jag ådstakommit.
Juste, fick visst köpa loss Sofies Mode för femton spänn, jag gillar Konsum!


RSS 2.0