Happy daaays!

Vilken underbar dag! Har hängt runt med gamla Bettan hela dagen. Så kul att träffa henne igen. Vi sprang runt som yra höns på staden och fyndade och en fika hann vi allt med. Hon berättade om sin Thailandsvistelse och det lät helt jävla underbart. Så vi kom fram till att vi ska åka dit på typ ett år och resa omkring i några månader. LOVELY! Även ett samtal med Jonna fick vi. Hon satt på en bar i London och skulle precis dricka en bärs. De kräket! Hon tänkte vi också dra med till tland. Oslagbar trio.

Nu är jag iaf på väg till Evelina. Vi ska fixa våra utstyrslar inför imorgon. Jag har äntligen kommit på vad jag ska vara. En update av mimmi pigg med motorcykel style. Haha, kommer bli fett grymt. E ska hjälpa mig att sy. Har köpt lila legings och ett lila siden band till håret. Resten blir spännande. Skinnjackan rotade jag fram ur mammas garderob. Helt oanvänd och svin tuff. Det blir nog grymt. Ska slagga på soffan hos E så jag slipper åka så många vändor. För vi ska möta Sanna rätt tidigt imorgon och sedan bär de av till Sävast!

Vi hörs på söööööndag mina vänner! Hoppas ni kommer ha en lika trevlig helg som mig!
TADAAAAAA! TJOHEJ!

Vilken seriefigur ska jag klä ut mig till?!

Oj, glömde en sak! Jag har inte kommit på vilken seriefigur jag ska klä ut mig till på lördag! HJÄÄÄÄLP MIIIG!!

Några strån till stacken

Sådär ja. Då hade man slitit som ett djur från halv tolv till nästan halv åtta ikväll. Hann iaf hem till "du är vad du äter". De är ju bästa programmet på hela veckan, hah. Funderar allvarligt på att gå och lägga mig nu. En lång och trevlig dag väntar imorgon. Något som jag inte begriper mig på är mina drömmar. Dvs sånt som jag drömmer om nätterna. Varje morgon vaknar jag och tänker "men herregud, hur kunde jag drömma så eller om den personen" osv.. Det går inte ihop med mina dags tankar. Mysko. Men jag har å andra sidan alltid haft de sjukaste drömmarna. Nu blir det kudde och täcke! Gonatt!

Om man är stor och stark måste man vara snäll!

God morgon! Jag är som vanligt uppe tidigt och myser. Idag blir det jobb och inte så mycket mer med det. Kommer förmodligen var riktigt trött ikväll när jag kommer hem. Så jag lär behöva en rejäl dos med sömn den kommande natten. För mitt schema inför helgen är fullspäckat. Känner redan hur stressen börjar krypa i mig.

Igår blev det ganska klart och tydligt bestämt ang tjejmiddagen på lördag. Den ska hållas ute hos Maja i Sävast. Och alla ska klä sig som en seriefigur. Idéen är verkligen rolig men jag har inte kommit på vem jag ska vara ännu. För att hämta lite inspiration så for jag, Evelina, Sälen och Johan iväg på massa leksaksaffärer igår. Killarna blev verkligen som treåringar. Ja, dom är faktist också bjudna på våran tjejkväll. Men de får komma några timmar senare. Ser fram emot denna lördag, pheeeett pheeett!

Nu måste jag fixa kaffe och allt vad de nu heter! Ärtsoppa och pannkakor idag? Nej, tror inte det. Hej!

Fetaost muffins

Moooorrn'! Klockan är minutrarna över nio och jag har varit vaken i två timmar. Det är så skönt att kliva upp tidigt, dock är det alltid en stor gåta av vad man ska göra hela dagen. Tack och lov börjar man jobba en hel del snart. Denna morgon har jag i alla fall hunnit med att baka fetaost muffins. Någon som förstår hur flitig jag är? Hah. Sen får det bli en dusch och en busstur mot stan, tror jag. Mår rätt bra idag så måste ringa min chef och säga att jag kommer imööörrn.

På lördag ska vi tydligen ha tjejkväll. Inte allt för länge sen vi hade det men det var ju så himla kul! Inte varje helg som Sanna är i stan, så man måste ju passa på. Maja ska även delta, som de låter nu. De blir dresscode, massa smink, partyhattar, middag vin och spel. Låter ju inte alls dumt. Förutom att jag ska jobba på söndag. Puuh. Nå, vi får se hur det blir med detta.

Igår kom Elisabeth hem! Vi ska allt ta en lång fika och snacka skit!

Här bjuder jag på muffinsreceptet. ENJOOOOOY!

Fetaost muffins

100g äkta grekisk fetaost
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
4 ägg
1/2 dl smör- och rapsolja
2 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 200 c. Dela osten i bitar. Blanda mjöl, bakpulver, salt och fetaost. Vispa ihop ägg, smör- och rapsolja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen. Klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min eller tills de känns klara.

Man kan tillsätta 1 dl svarta urkärnade oliver också. Dela dem på mitten och rör ner i mjölblandningen. Jag smälte 50 g smör och hoppade över oljan. TIllsatte även lite honung.

Äckelsjuka

Bleh, jag blev visst smittad av pesten. Kanske inte riktigt, men magsjuka iaf. Vill inte gå in på detaljer, men jag hade verkligen glömt hur dåligt man kunde må. Nu börjar äckelsjukan lida mot sitt slut iaf. Så på torsdag ska jag nog vara i form för jobb.

Denna vecka kommer Elisabeth hem. JAJAJAJAAAAAAAA!! Jag har saknat henne massor och mest! Ska bli skitkul att träffa henne igen! Men den ungen ska ju flytta till Örebro sen, grr! Jonna den jäveln kommer inte hem försen i början på maj. Är ju evigheter tills dess. Jag saknar mina beeejbsss.

Jaaaheeeeej!

Snurrigt och snöigt

Nu börjar helgen lida mot sitt slut. Blev party i fredags trots allt, verkligen oväntat. Hah. Det var trevligt och mina läppar blev röda av vinet. Måste tillägga att man blev väldigt full på det också. Snurrig lördag och snurrigt allting. Jag och tjocka familjen for ut på storheden. Farmor hade vi också med oss. Sju snurriga människor och min kjol var inte för kort. Lördags middag och promenad i lånade skor. Johan kom över och pappa tog på sig skjorta. Vi bakade brownies och blev feta. Filmen "G- som i gemenskap" var en snurrig rulle. Magnus Uggla? ye. Söndag som alla andra söndagar och det är snöstorm ute. Jag besteg stormen och plumsade över fotbollsplan. Raggmunkar till lunch. Hemma framför datorn nu, jag har vunnit en basketbiljett. Tänker inte gå. Söndag likamed kvantum dag. Får se om jag pallrar mig dit. Imorgon är det jobb som gäller. Hejdå.


 

Partyfredagen ye o syster o jag tar fånbilder

Fredag, IGEN?!

Gomorrn' SVERIGE!!

Klev upp kl 08 och åt frukost. Fiberhavregryns gröt med kokosflingor i (aldrig provat förrut), blåbär och skivad banan. Kanel och havremjölk. Klockrent! Har hunnit med endel denna morgon faktist, har lagt kidneybönor och kikärtor i blöt. Får se vad jag hittar på med dem sen. Och nu kokar jag ärtsoppa, ye. Den blev en favorit så var tvungen göra det igen. Men ett jävla pill med alla skal som ska tas bort, paah. Fan, jag känner mig redan gammal. Fast jag tycker ju om att pyssla och dona.

Har blivit dåligt med träning denna vecka, men jag har så ont i örat. Får hoppas de går över snart, orka öroninflammation? Bleeh. Om någon timme så ska Evelina komma hit. JIPPIEEEEE! Vi ska ha en heldag, vad det nu kommer innebära vet jag inte riktigt ännu. Ikväll kanske vi sammanstrålar med grabbarna grus eller något, ja. Allt är ännu oklart.

Nu kaffe och lite P3 lyssning. PETRE ÄGER!

Trevlig heeeeeelg!

   

Joel, Vila i frid.

Idag är det den där dagen, som för ett år sen kunde ha varit vilken dag som helst. Det var de inte. Jag var påväg till skolan och kände mig måttligt taggad. Det var torsdag och våran restaurang skulle ha kvällsöppet. Jag stretade på med tunga steg mot bussen.

Jag får ett sms av Emma. Jag läser det och förstår inte riktigt vad det är som står. Så jag läser det igen, och igen och igen och igen. Jag sänder messet vidare. Ingen förstår något. Alla är förvirrade. Jag sätter mig på bussen och allt är som gröt i huvudet. Jag åker till skolan, jag är tyst. Det går en timme, kanske två. Ulf ser igenom mig. Något är fel. Jag talar om vad som hänt och jag brister. Jag får åka hem. Hem åker jag inte, jag möter upp några vänner. Nära vänner. Informationen som nått oss är nu fastställd. Hela dagen är som en vit dimma.

De är ett år sen nu. Vi saknar dig, jag saknar dig. Vi pratar om dig ibland, det känns så overkligt. Jag ängnar dig en tanke nu och för alltid. Joel, Vila i frid.

frelörsönmåntisons

Blooooogga blogga blogga! Puuh, ibland känns det jobbigt och nu har jag ju halkat efter rejält!

I fredags blev det middag och alkohol hos Jonas i Boden. Johan var även med. Hemfärd mot midnatt och nästan ingen sömn under natten fram till lördag morgon. Det skyller jag på dålig ventilation i mitt rum och en gapig syster. Första dagen på jobbet var alltså i lördags. Herregud, kaos som fan och jag var snurrigare än hönan agda. Söndagen gick lite bättre och måndagen var det inga problem med alls. Jag jobbade på fint och ingen diff i kassan heller, kanoon! Måttligt trött efter dessa tre dagar.

Igår blev det träning. Drog med syster eftersom det är gratis vecka på Helex nu. Haha, vi körde ett relativt roligt pass och jag var lagom trött efteråt. Ärtsoppa till middag. En sväng på stan med mamma och syster blev det också. Eftersom mamma hade lovat oss en shoppingrunda. Så nu har några nya plagg hängts in i min garderob, ye!

Idag har jag städat i ungefär 6-7 timmar. Gått igenom tonvis med papper, foton, skolarbeten, osv osv osv. Fanns inget slut. Blev iaf tre stora påsar med skräp. Nu är allt väl organiserat, dammfritt och fräscht i mitt rum. Ska bli skönt att gå och lägga sig! Räknade för övrigt mina böcker, 111 stycken! Plus lite kokböcker så blir det ungefär 120. Och jag har inte ens en bokhylla, ja ni kan ju tänka er. Beställde två nya idag från bokrean också.


Gnatt!

"Mini Anna Skipper"

Puuuh! Kom precis in från en joggingtur. Det var nästan lite för kallt för att vara ute och springa. Men solen sken och jag kunde inte låta bli, det var så länge sen sist. Lovar att jag är hetast i springbraller, hah! Nu ska jag snart äta lunch och samla nya krafter för om några timmar blir det att gymma!

Satt tidigare och läste lite artiklar om vad mat innehåller. Jag är väldigt skeptisk mot hel& halvfabrikat och äter det nästintill aldrig. Och jag lovar, det var riktigt snuskigt vad saker och ting innehåller. Hade tänk köpa en bok där det står vad alla E-nummer betyder. Kan vara intressant att veta. Ja, jag är ju rätt nördig så. Men jag tycker det är intressant om "matens betydelse för hälsan" om jag ska uttrycka mig så. Så om någon vill ha lite tips och råd om mat, recept, träning osv så ställer jag gärna upp! Jag brinner för det! Halleluuuuuuja! (Nej, de där lät konstigt)

Tjing.

Wiiiiee!

Yeee! Jag har en egen dator! ÄNTLIGEN! Herregud vad skönt! Nu kan jag flytta hem till morsan igen, lovely! Tack Johan för att du fixade åååt mig! Underbaaart! Nu låter jag ju som värsta nörden, men vafan! Paah!

Ikväll blev det fika på TA med Jonas och Johan. Massa skitsnack och jag kom fram till att är det nu man har blivit vuxen, då man diskuterar A-Kassan? Hmm. Sedan fick jag följa med Jonas på hemliga uppdrag, väldigt spännande. Imorgon kanske jag och J ska dra till gamle Jöönas och laga lite käk, orka flytta till Boden? Vafaan! Nåja, tänkte bara meddela världen detta. Måste slagga så jag orkar ge gärnet på träningen imorgon!

Natti!


Tööörschhdag!

Trena trena treeeena och trena så benen går av! Kunde knappt stå efter passet men de kändes gött!
Blev ben/mage igår. Det är skönt när träningen tar. Snart är jag som hulken!
Kan faktist gå normalt idag, imorgon lär det vara värre. Tur att jag har överkropp på schemat imorrn!

Ett snabbt möte med jonas igårkväll, så jävla kul att se hans nuna igen! Min gamla kära vän som jag inte sett på ett år! Som den gången vi gick vilse i trettiofem minusgrader på nyårsafton och jag slet sönder mina kläder! BAHAHA! Fan vilka minnen!

Idag ska vi ta ett rejält snack Jonas och jag. Johan ska även haka på! De blir fika fika fika, och ingen bulle för min del! Nu ska jag pudra näsan och göra mig redo!

Tjiiing.

Nyttiga powerbars

Morrn morrn mooorrn! Idag är jag uppe med tuppen. Har ätit frukost i lugn och ro och tagit mig en dusch. Tänkte dra på stan en sväng för att fördriva lite tid. Sedan ska jag baka powerbars och göra linsbiffar. Hittade äntligen de där receptet på barsen, riktigt nice. Är halvt död i kroppen efter gårdagens träning men de känns bra. Inte mycket sol ute men det blir nog en fin dag ändå!


Saras Powerbars
Ca 10 stycken

1 dl fiberhavregryn
2 dl solrosfrön
1 ½ dl russin
1 msk nyponskalsmjöl (finns i Hälsokosten)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 msk kakao
2 äggvitor


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ordentligt tills det är en kletig smet.
3. Forma till en längd, ca 5 cm bred och 1 cm hög. Lägg längden på bakpappersklädd plåt.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
5. Skär längden till ca 10 kakor.


Källa: http://svt.se/toppform


TRÄÄÄNING!

Träna träna träna träna, YES! Nu börjar man komma igång igen! Är precis hemkommen från gymet och jag säger bara, aj mina armar. Idag körde jag bröst/axlar och på onsdag blir det mage/ben och på fredag mer överkropp. Johan som fixar schema åt mig! Riktigt bra. Sedan måste jag bara trycka in jogging någonstans. Promenader går man ju dagligen så det orkar jag inte planera för. Men om man ska springa ett lopp i vår kan det vara rätt bra om man bättrar på konditionen lite. Eller mycket..

I övrigt har jag hunnit med rätt mycket idag. Bland annat lånat massa nya böcker på Kulturenshus! Så ikväll blir det till att läsa massor!

På återseende/ E.


Personalfest 8/2

Yeah. Personalfesten var helt okej. De bjöds på bål och snackas och vi lekte lekar och hade tävlingar. Sedan bar de av mot Cleo för resten av natten. Fyllekäk på Max och en jävla massa struntprat. Men trevligt var de minsann!

      

Här skådar vi Isak och Johan, samt mig själv som lånar ut brillsen. Och en hög med folk under en av lekarna!

Morrn'

Gomorron Världen! Välkommen Solen! Ja, solen skiner och strålarna går rakt in genom mitt fönster. Hade det inte varit för all den vita snön hade jag kunnat tro att det var sommar. Det är nollgradigt ute, nästan så att jag måste gå på en promenad. Dock är det träning klockan 13:00. Svårt beslut. Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och inget annat.

Ikväll är det personalfest med de nya arbetskollegerna. Jag är nervös Jag är nervös Jag är nervös.

Muskler av marmelad

Kunde knappt röra mig ur sängen i morse. Idag var det inte pga trötthet (nog för att jag var trött) utan för att jag har sjukt med träningsverk. Igårkväll kände jag ingenting, men i morse och nu. Herregud. Här har vi någon som är vältränad! Paaah.

Har städat och donat på här hemma nu några timmar. Dammsugning och dammning kvar. Men det tar jag en annan dag, ym. Syster har förbjudit mig att lyssna på musik på hennes dator eftersom jag bara förstör hennes playlist, ye. Så jag rotade runt bland massa gamla CD-skivor och drog igång massa 60-tals poprockelirockpop. Rätt soft att städa till.

Nu tänkte jag dra till kulturenshus och hänga lite! Resterande punkter för idag får vänta! Tjiiiing!

Morgon stund har guld i mun

Jag förstår inte vad problemet är, jag kan inte sova. Oavsett om jag stiger upp före fan, aktiverar mig hela dagen och sedan lägger mig i god tid somnar jag inte försen vid nolltvå snåret ändå. Så jag läser och läser och läser för att somna, eftersom jag har lärt mig att man inte ska kliva upp utan ligga kvar i sängen. Hoppas de ger med sig snart, jag är less på sömnproblem.

Ja, så nu sitter jag här och gäspar som en dåre och ska snart iväg och träna. Har varit vaken sen nollåtta och laddat upp med frukost, omelett. Är helt kraftlös, så döm mig inte på gymet! Paah!

Två dagar kvar till personalfesten, hm. Vet inte varför jag längtar så mycket men jag tror det kommer bli kul. Skönt att lära känna alla lite innan man börjar också. Hoppas på vettigt trivsamt folk!

PS. Ge mig en lägenget DS.

Lördag ja jävlar!

Lördagen blev klockren! Sanna och Evelina kom omkring tretiden och vi började med att gå igenom alla kläder Ewe hade med sig. Hon hade beställt en massa som var förstort åt henne så jag och Sanna gick igenom allt. För min del blev det två klänningar, ett långt linne och en kortärmad bolero med knappar. Allt kändes väldigt somrigt. Tjejsnack tretusen och gud vet hur mycket vi surrade. De slutade med att vi fick börja räcka upp handen när vi ville få något sagt eftersom alla pratade i mun på varann. Vi lyckades laga mat och få i oss samtidgt som vi korkade vin och knäckte öl. Turordning i dusch och diverse. Sanna fick äran att fixa mitt hår och Ewe mitt smink. Alltid kul med lite ompyssling. Lagom heta vid 21.30 tog vi bussen till Ewe. Där satt killarna och lirade GH3 och pimplade diverse alkoholhaltiga drycker. Vi spelade charader och sjöng karaoke. Jävlar så roligt det var. Eftersom jag inte kan sjunga drog jag till med den manliga basrösten flum tretusen. En riktigt lyckad rolig kväll! :) Bilderna och filmerna gick jag igenom idag, det var ju så att man fick ont i magen av att se sig själv sjunga. Haha, nåväl.

I veckan har jag mycket att uträtta. Men ingen stress! På fredag är det personalfest. Fan vad grymt, och jag kommer ha den coolaste sommar outfiten! Hell yeah!

image37

SKRUVAD? - JAG ÄR ALLTID SKRUVAD!

Väntan

Ja, vad gör man medan man sitter och väntar på att sina väninnor ska storma in genom dörren? Man dunkar musik på högsta volym eftersom ingen annan är hemma och försöker sprida lite partystämning. Dricker kaffe och kliar sig fundersamt i huvudet och undrar hur denna kväll ska bli. Jag kunde för övrigt inte somna försen 05 imorse och vaknade klockan 09. Så många timmar sömn har det inte blivit.

Har varit på storheden och handlat med tjocka familjen och jag fyndade massvis med färsk pasta och tortelini med mozarella. Så middagen får väl utgå ifrån det. Har snart varit helt vego i två veckor. Knappt så att jag tänker på det eftersom kött sällan stoppades i min mun. Igår bakade jag oliv och- fetaost muffins. Riktigt gott!

Vädret är lovande. Varmt ute och ingen slask. Kvällens outfit är nog färdigplanerad också, tror jag.

Dunk och klunk!

YES!

Yäääääää! Idag fick jag jobb! Börjar den 16/2 med inlärning osv. Fast först en fet personalfest nästa fredag! Gäller väl att hålla sig cool så dem inte ädrar sig! ;)

Imorron blir det tjejmiddag hemma hos mig och sedan vidare på party! Ser jag fram emot! Har ju haft två otroligt tråkiga helger irad nu (frivilligt) så därför ska det bli extra kul nu imorgon! Hell yeah och ta de lungt!

RSS 2.0